ΑΠΟΨΕΙΣ

O εμφύλιος στον βούρκο από το «γκρουπ-4 της διαπλοκής» και η ευκαιρία του Άρη

Σε έξαρση βρίσκεται ο εμφύλιος στον… βούρκο της διαπλοκής από τους δυο καλύτερους εκφραστές της, τις τελευταίες δεκαετίες, εξέχοντα μέλη του περιβόητου «γκρουπ-4», το οποίο κάθε μέρα δείχνει ότι ξεπερνάει τον… εαυτό του!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Κανείς Ολυμπιακός (ως κύριος εκφραστής του κατεστημένου για πολλά, πολλά χρόνια), κανείς ΠΑΟΚ (πριν ως στενός ωφελούμενος και δορυφόρος και τώρα ως ενεργό μέλος στην πρώτη γραμμή κρούσης, με το προσωπείο μια δήθεν εξυγίανσης που… αγνοείται), όπως και καμία ΑΕΚ και κανένας Παναθηναϊκός δεν μπορούν  να πετάξουν από πάνω τους, την ρετσινιά από τα γρανάζια μιας νοσηρής κατάστασης που κρατάει 40 χρόνια αιχμάλωτο το ελληνικό ποδόσφαιρο στην αμφισβήτηση και την ανυποληψία.

Η υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης και η βαριά σκιά μιας ενδεχόμενης πολυϊδιοκτησίας θα κριθεί από την δικαιοσύνη και τους φορείς, σε μια εξόχως σημαντική συγκυρία να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνεται και να δείξουν ότι θέλουν να αλλάξει ο «στραβός γυαλός» και όχι να μείνουν διεκπεραιωτές και απλοί θεατές. Θα ακολουθήσουν σίγουρα κι άλλα επεισόδια, αντικρούσεων, κατηγοριών, επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων ή ακόμη και «ρουκετών», από τους μόνιμα αρνητικούς πρωταγωνιστές.

Η συγκεκριμένη υπόθεση όμως, όπως και δεκάδες άλλες από την εποχή των Νταϊφά, Κοσκωτά, Σαλιαρέλη, Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Μπάρλου, Γιδόπουλου κ.α. μέχρι και την σύγχρονη των «ιερών αγελάδων» της εξυγίανσης (Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος) έχουν κριθεί στην συνείδηση του υγιώς σκεπτόμενου φίλου του ποδοσφαίρου. Και έχουν καταδικαστεί ανεπιστρεπτί ως εκφράσεις μια νοσηρής κατάστασης στην οποία είναι δέσμιο το ελληνικό ποδόσφαιρο, με πρωταγωνιστές τους… χαλίφηδες ανά τους καιρούς.

Όσο κι αν τα “χερουβείμ” της επικοινωνιακής μηχανής είτε από το ένα, είτε από το άλλο στρατόπεδο, θα προσπαθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, αυτή έχει καταδικάσει τις πράξεις και την νοοτροπία, πρώην και νυν “αφεντικών” και ισχυρών μεγαλοεπιχειρηματιών.

Σε αυτήν την στιγμή και όσο θα μαίνεται ο εμφύλιος στον βούρκο, η οικογένεια του Άρη έχει μια εξαιρετική ευκαιρία. Να συσπειρωθεί, να οργανωθεί, να πολεμήσει και να λάμψει, ούσα η κορυφαία σε ποιότητα αθλητική οικογένεια της ελληνικής επικράτειας.

Με ισχυρό brand name, με κόσμο σε όλα τα σημεία του πλανήτη, με ισχυρές αθλητικές προσωπικότητες σε όλα τα αθλήματα που λάμπουν ακόμη και τώρα, με εμπορικότητα και μαζικότητα σε αθλητικά γεγονότα, την στιγμή που οι διακρίσεις σε αυτό το σάπιο σύστημα είναι όντως, αναλογικά πολύ λίγες, έχει όλα τα “όπλα” να το κάνει.

Ο Άρης μπορεί να λάμψει μακριά από αυτήν την λάσπη… Αρκεί να λειτουργήσει έξυπνα, με σχέδιο και οργάνωση. Δίνοντας απαντήσεις ουσίας και ηθικής σε κάθε ευκαιρία.

ΥΓ: Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας κρίσεως για όλους σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Μια αγωνιστική ευκαιρία να απαντήσει ο Άρης και να γεμίσει το σακούλι του. Και μια ευκαιρία για τον Καρυπίδη να κάνει ακόμη ένα βήμα πιο ψηλά… Σε ότι αφορά το μπάσκετ, μετά τον “τελικό” της Κυριακής με τον Πανιώνιο, επιβάλλεται δράση από όλην την οικογένεια του Άρη, όσο παραμένει… αόρατος ο Γουλιέλμος.

 

To Top