O ΟΦΗ παρουσίασε τη… μεταγραφή Λυσσάνδρου: “Ήρθα να ενισχύσω την προσπάθεια”

Τη Δευτέρα (17/5) ο ΟΦΗ πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσίασε τον Μηνά Λυσάνδρου ως τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ομάδας. Στο πάνελ εκτός του νέου CEO των Κρητικών, βρέθηκαν ο ιδιοκτήτης, Μιχάλης Μπούσης και οι Γιώργος Σαμαράς και Ηλίας Πουρσανίδης.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Μιχάλης Μπούσης, ο οποίος καλωσόρισε τον Μηνά Λυσάνδρου στον ΟΦΗ: “Θέλω να καλωσορίσω τον Μηνά στην ομάδα μας. Είναι μεγάλη τιμή που έρχεται ένας τέτοιος άνθρωπος με την εμπειρία του ώστε να την βοηθήσει να πάει σε καλύτερο επίπεδο από αυτό που είναι τώρα”.

Ο νέος CEO του ΟΦΗ στη συνέχεια πήρε τον λόγο, ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ανέλυσε τους λόγους που επέλεξε την κρητική ομάδα, όσο και για τον στόχο του για την ενίσχυση της προσπάθειας που γίνεται στην ομάδα .

“Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και πρόεδρο κ. Μπούση για την πρόταση, την τιμή και την εμπιστοσύνη. Βρίσκομαι εδώ έχοντας μεγάλη χαρά και αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης γιατί η πρόταση του να γίνω μέλος μιας ιστορικής ομάδας και ενός οργανισμού που είναι κάτι παραπάνω από μια ιστορική ομάδα πληροί τα κριτήρια που θέλω να έχω. Το όραμα και της αυξημένης πρόκληση.

H παρουσία του κ. Μπούση με έκανε να αισθανθώ ασφαλής, ώστε να έρθω εδώ οι άνθρωποι ως πρόσωπα και ως αξίες ήταν ένας λόγος σημαντικός. Καμία συνεργασία δεν μπορεί αν δεν υπάρξει ταύτιση αξιών. Είναι αυτές που θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο, όταν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε μια κρίση . Ο ΟΦΗ αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο από μία ομάδα. Η θετική αύρα που βγάζει η Κρήτη είναι κάτι που ενσωματώνεται. Αυτό που με τρέφει είναι το κίνητρο και η αυξημένη έννοια της πρόκλησης και στην Ελλάδα η λέξη όραμα και αυξημένη πρόκληση είναι εδώ.

Δεν ήρθα εδώ για να αλλάξω κάτι, αλλά για να ενισχύσω μία προσπάθεια. Δεν είμαι εδώ για να αλλάξω πορεία σε όσα έχουν καθοριστεί από την αρχή της προσπάθειας. Προφανώς η έννοια της νίκης, είναι κάτι ευρύτερο από την αγωνιστική νίκη. Νίκη είναι η αναβάθμιση εγκαταστάσεων, να έχει καλό όνομα στην Ελλάδα. Νίκη βεβαίως είναι και η αγωνιστική” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μετά την κοινοποίηση της παραίτησης μου από τα προηγούμενα καθήκοντα μου στην ΑΕΚ και αφού υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, δέχτηκα την πρόταση από τον ΟΦΗ. Δεν χρειάστηκε χρόνος για να συμφωνήσουμε με τον κ. Μπούση” σχολίασε ο Μηνάς Λυσάνδρου.

ΜΠΟΥΣΗΣ: “ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ”

Ο Μιχάλης Μπούσης αναφέρθηκε και στην εξέλιξη των υποδομών. Μίλησε για την ανακατασκευή του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου, ενώ έθιξε και το ζήτημα ενός νέου γηπέδου, ακόμη και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

“Προσπαθούμε να μεγαλώσουμε το προπονητικό. Κάποια πράγματα αργούν να γίνουν στην Ελλάδα. Για τα ελληνικά δεδομένα έχουν προχωρήσει γρήγορα και από τη βοήθεια του κ. Αρναουτάκη. Στόχος είναι να τελειώσει το προπονητικό, να χτίσουμε κτίριο και για την πρώτη ομάδα.

Μετά το επόμενο βήμα είναι να δούμε τι θα γίνει και με το γήπεδο. Δεν είναι το κατάλληλο γήπεδο, για να προχωρήσει. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στην Ευρώπη και δεν μπορούμε να παίζουμε εδώ πέρα. Το επόμενο γήπεδο πρέπει να πάει στο αεροδρόμιο. Να είναι ένα γήπεδο που μπορούν να γίνουν συναυλίες και άλλα πράγματα. Να υπάρχουν μαγαζιά γύρω από αυτό. Ο χώρος του αεροδρομίου είναι που θα μείνει ελεύθερος, εμένα δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει. Αν θέλετε να μείνει το αεροδρόμιο όπως είναι στην Αθήνα και γελάει όλος ο κόσμος. Εσείς θα χάσετε, όπως έχασε η Αθήνα.” ανέφερε ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ.

Επίσης, σε ερώτηση για τη φετινή σεζόν, ο Μιχάλης Μπούσης σχολίασε: “Δεν ανήκω σε κανέναν, είμαι ανεξάρτητος, είμαι ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ στέκεται μόνος του στα πόδια του και κάθεται μόνος του στο τραπέζι. Πρέπει να είστε περήφανοι γι’ αυτό. Μπορεί να έχουμε κάνει και εμείς μερικά λάθη, είναι ανθρώπινο και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Ήρθα εδώ για να κάνω μία επένδυση και έρχεται ένας άνθρωπος όπως ο Μηνάς που θα στηρίξει το πρότζεκτ”.

Παράλληλα, ο Ηλίας Πουρσανίδης τόνισε ότι ο Μηνάς Λυσάνδρου, έχοντας εμπειρία από κτιριακά ζητήματα, μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που γίνεται.

To Top