ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

O… 700αρης Ντεκόζι, οι βολές και ο πονοκέφαλος των ριμπάουντ

Κάποια ιδιαίτερα στατιστικά αναφέρονται στην σχετική ανάλυση του αγώνα Ιωνικός-Άρης από τον ΕΣΑΚΕ.

Συγκεκριμένα:

Ο Κουίντον ΝτεΚόζι απέχει 10 πόντους από τους 700 και χρειάζεται τρία εύστοχα δίποντα για να φτάσει τα 200 στη διαδρομή του στη Stoiximan Basket League.

+ Ο Άρης έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο εκτελεσμένων βολών στην κατηγορία (23,5) πίσω μόνο από τον Προμηθέα (25,8). Το πλεονέκτημα γίνεται μεγαλύτερο δεδομένου ότι έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας (77,13%) πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (80,71%).

– Τα ριμπάουντ παραμένουν «πονοκέφαλος» για τον Άρη που με μέσο όρο 31,5, καταλαμβάνει την τελευταία θέση της σχετικής κατηγορίας.

* Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με επτά αμυντικά ριμπάουντ θα γίνει ο 18ος στην ιστορία της Stoiximan Basket League που θα φτάσει τα 1.000.

+ Ο Ιωνικός Hellenic Coin είναι από τις ομάδες με τις περισσότερες δεύτερες επιθέσεις. Με μέσο όρο 11 επιθετικών ριμπάουντ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τη Λάρισα Bread Factory (11,75).

– Με μέσο όρο 13,67 ασίστ, ο Ιωνικός Hellenic Coin μοιράζεται την προτελευταία θέση της σχετικής κατηγορίας με το Μεσολόγγι Baxi. Είναι πάντως πάνω από τον αυριανό αντίπαλο του, τον Άρη που έχει μέσο όρο 12,63.

To Top