O Bελλής για τον Άρη και το… σύστημα

Ο πρώην ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής μίλησε στα ερτζιανά Θεσσαλονίκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Άρη.

Συγκεκριμένα είπε στον “Αρένα”:

Για το αν ο Άρης και ο Απόλλωνας έπεσαν κατηγορία επειδή δεν ήταν στο σύστημα: “Δεν ξέρω αν ο Άρης ήταν η δεν ήταν στο σύστημα. Δεν ξέρω τι πράττει ο καθένας. Εμείς δεν είχαμε ανέβει στο άρμα κανενός και δεν είχαμε ζητήσει χάρη από κανέναν. Έχω άριστες σχέσεις με τον κ. Αλαφούζο και με έχει πείσει πως προσπαθεί για αυτό που θέλω και εγώ.

Δεν ξέρω αν θα βγει αληθινή αυτή η πίστη μου αλλά με είχε πείσει πως από όλους τους ανθρώπους εκεί κυνηγάει ένα καθαρό πρωτάθλημα. Εμείς στον αγώνα στην Λεωφόρο ήμασταν 1-1 μέχρι το 82′. Τα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός μας έβαλε δύο γκολ και μας κέρδισε. Εγώ δεν ήξερα αν έπρεπε να στεναχωρηθώ που χάσαμε αυτό τον υπερπολύτιμο  βαθμό η να χαρώ που απεδείχθη περίτρανα πως οι δύο ομάδες έχουν κοινές βλέψεις για το ποδόσφαιρο και συνομιλούν κοινά στο τραπέζι αλλά στο γήπεδο κερδίζει ο καλύτερος. Εγώ το ποδόσφαιρο το αγαπάω πιο πολύ από αυτούς. Αυτό μπορούνε να το πούνε όλοι οι παίκτες, προπονητές έχουν περάσει από εμένα.

Όλοι ανεξαιρέτως, καλοί και κακοί. Θα μπορούσα να είχα κάνει δύο – τρεις κινήσεις και να είχα εξασφαλίσει την παραμονή. Η ομάδα μου δυστυχώς αγωνιστικά τα είχε πάει άσχημα στον πρώτο γύρω και ενεπλάκη δικαίως στον γκρουπ των αδύναμων. Από την ώρα όμως που βρέθηκε εκεί σφαγιάστηκε, σημαδεύτηκε και τελείωσε. Μας έριξε αυτό το σύστημα και μας έριξαν συνεννοήσεις άλλων ομάδων που φάνηκε πως είχαν πρόσβαση με τον Ολυμπιακό.

Πηγαίνει ο Άρης στον  Πλατανιά και μπαίνει γκολ που δεν μπήκε. Εμάς μας σφάζουν με τον Πανιώνιο. Έρχεται αυτός ο Αμπάρκιωλης που μετά χαράς βλέπω πως είναι στους πίνακες σε απολογία. Μετά ακούμε στις κασέτες να λένε “άλλωστε τον βοηθάμε αυτόν, δεν τον βοηθάμε”; Έρχεται και μας κερδίζει με ένας διαιτητή που είναι κομάντο. Άλλες ομάδες κερδίζουν περίεργους βαθμούς με σούπερ ομάδες που είχαν κερδίσει Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Πάει ο Αστέρας Τρίπολης και χάνει 3-1 με τα χέρια κάτω στην Λιβαδιά λες και ξεχνάει το ποδόσφαιρο. Παίζουν με την Βέροια και χάνουν 1-0 αφήνοντας την μπάλα να σκάσει τρεις φορές σαν να λένε “βάλτο ρε φίλε τι θα γίνει”. Αν σου συμβούν δύο – τρία τέτοια σε τελειώνουν όμορφα και πας στην Β’ εθνική.

Το θέμα μας δεν είναι ο Απόλλωνας. Θα μπορούσε να είναι στην θέση του ο Πλατανιάς, ο Εργοτέλης η κάποια άλλη ομάδα. Ας πούμε πως ο Απόλλωνας έπεσε δικαίως, ας το δεχτώ για να μην λένε πως γκρινιάζω. Του χρόνου πέφτουν τέσσερις ομάδες. Όποιος δεν έχει σκαρφαλώσει και γαντζωθεί κάπου θα φύγει”.

Για το αν πούλησε τον Απόλλωνα:

“Έγινε η μεταβίβαση των μετοχών και γράφτηκε και το όνομα του ανθρώπου. Έγινε μια νομικά άριστη μεταβίβαση με όλα καλυμμένα. Δεν πήρα ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του νέου ιδιοκτήτη. Τον έδωσα με τίμημα της μετοχής, μηδέν. Η μετοχή ήταν μετοχική. Στον Απόλλωνα θα μείνω ως οπαδός.

Αυτό που δεν αντέχω είναι να είμαι θεσμικά σε αυτό τον βόθρο, να ξοδεύω εκατομμύρια και να αισθάνομαι πως με κλέβουν. Αυτό δεν το αντέχω. Την ομάδα μου θα την υποστηρίζω σαν απλός οπαδός. Η θεσμική ενασχόληση όμως όταν οι κανόνες του παιχνιδιού είναι όπως είναι σε αγανακτούν. Έχω ένα μετοχικό κεφάλαιο στην ΠΑΕ 5.000.000 εκκ. ευρώ. Έχω τον Απόλλωνα δύο χρόνια στο Ερασιτεχνικό και έχω ξοδέψει άλλο 1.000.000 εκκ. ευρώ.

Έχω βάλει και λεφτά από χορηγίες. Είναι δηλωμένα όλα στις φορολογικές μου δηλώσεις, τα έχω βγάλει με την δουλειά μου και δεν ανέχομαι να μου τα κλέβει κάποιος. Ανέχομαι να χάνω ποδοσφαιρικά μέσα στο γήπεδο. Δεν ανέχομαι όμως να έρχεται ένας διαιτητής και να αποφασίζει. Αν αυτό συμβεί μια φορά λες εντάξει. Ποτέ δεν θα εκλείψει αυτό σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου. Το να αισθάνεται ο άλλος την ασυδοσία και την ατιμωρησία και να κανονίζεται ποιος θα πέσει με βάσει τις συμπάθειες δεν το αντέχεις. Είναι θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας”.

Για το αν είχε συζητήσει με ομάδα της Θεσσαλονίκης για να εμπλακεί:

“Όχι η αλήθεια είναι πως με προσέγγισαν διάφορες ομάδες να ασχοληθώ μαζί τους. Όμως αυτό με απογοήτευσε γιατί δείχνει πως δεν καταλάβανε τον λόγο που αποχώρησα. Δεν είναι πως δεν μου έκανε ο Απόλλωνας. Δεν θα ασχολούμουν με κάποια άλλη ομάδα πέρα από αυτή την καρδιάς μου.

Όταν μου προτείνουν από μια άλλη ομάδα σημαίνει πως δεν κατάλαβαν τίποτα. Όταν λέω πως οι λόγοι που αποχωρώ είναι αυτή η βρώμα και αυτή η ανισότητα να πάω σε άλλη ομάδα. Υπήρξε κρούση και από ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι άνθρωποι που με πήρανε ήταν ευγενέστατοι, κύριοι αλλά τους εξήγησα τους λόγους. Ακόμα και να ήταν καθαρότατο το ποδόσφαιρο πάλι μόνο με τον Απόλλωνα θα ασχολούμουν.

Είμαι και οπαδός. Δεν ξέρω πολλούς που να ξεκίνησαν με τα κοντά παντελονάκια και να πήραν την ομάδα. Εγώ μια ομάδα υποστήριξα στην ζωή μου. Ο λόγος που έφυγα από την ομάδα ήταν η κατάπτωση από το ποδόσφαιρο. Αν με θέλει άλλη ομάδα σημαίνει πως δεν επικοινωνούμε”.

To Top