PRESSARIS – ΡΕΤΡΟ: Ο θρίαμβος επί του Ολυμπιακού στον Πειραιά με 0-3 και το… πρώτο σύνθημα για τον Άρη! (photos)

Την περασμένη βδομάδα το PRESSARIS έφερε στην επιφάνεια μια εκπληκτική ρετρό ιστορία από την εποχή του πρωταθλητή Άρη (1932) και την επιβλητική νίκη του επί του Παναθηναϊκού με 7-0. Σήμερα είναι η σειρά του… Ολυμπιακού! Η νίκη μέσα στον Πειραιά με σκορ 3-0 ξεσήκωσε θύελλα πανηγυρισμών στην Θεσσαλονίκη και όλη τη Μακεδονία και προξένησε κατήφεια στο “λιμάνι”. Αυτός είναι ο Άρης!

Στις 4 Μαϊου 1932 οι κίτρινοι αγωνίζονται στον Πειραιά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Τελικό σκορ; 0-3… εύκολα, δίκαια και… χαλαρά! “Ο Άρης ενίκησε τον Ολυμπιακόν με τέρματα τρία έναντι μηδενόν”, έγραψε η εφημερίδα “Ταχυδρόμος” (με απεσταλμένο τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Ωρολογά) προσθέτοντας πως “βαίνει προς κατάκτησιν πρωταθλήματος”.

Η πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου δεν σταμάτησε στον Πειραιά. Το 0-3 “σκόρπισε” τον Ολυμπιακό. Στην φωτογραφία κάτω από τον τίτλο μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τους (όρθιους από αριστερά) Βογδάνου, Κατσαούνη, Κουμλή, Ντε Βαλέρ (προπονητής), Κίτσο και Καλτέκη. Καθήμενοι είναι οι Νικηφόρος Βικελίδης, Αγγελάκης, Κώστας Βικελίδης, Κωνσταντινίδης (έφορος), Οικονόμου, Δανιελιάν και Αργυριάδης.

Ο Καλτέκης στο 28′ έκανε το 0-1 για τον Άρη, αφού είχαν προηγηθεί σωρεία ευκαιριών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “… η ομάς του Άρεως αρχίζει να αναπτύσσει ένα πρωτοφανές εις ταχύτηα και συνδυασμούς παιγνίδι με το οποίον επιβάλλεται και επί των αντιπάλων και τού κοινού, το οποίον κατάπληκτον παρακολουθεί την εξαιρετικήν εμφάνισην της Μακεδονικής ομάδος.

Αι θυελλώδεις επιθέσεις των κυνηγών του Άρεως σκορπούν την σύγχισην εις την άμυναν του Ολυμπιακού εις ενίσχυσιν της οποίας κατέροχνται πίσω και όλοι οι κυνηγοί.

Οι παίκται της επιθετικής γραμμής του Άρεως βομβαρδίζουν κυριολεκτικώς την εστίαν του Ολυμπιακού”.

Αυτά μέχρι το 0-1… Στο 35′ ο Αγγελάκης με ισχυρό γωνιακό σουτ κάνει το 0-2 και στο 60′ ο Αγγελάκης και πάλι κάνει το 0-3 “με κεραυνοβόλον σουτ”. Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος…

Πολύς κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο, καθώς όπως αναφέρεται “αι εισπράξεις του αγώνος ανήλθον εις 104.000 δρ. ρεκόρ του εφετινού πρωταθλήματος”.

Πανηγυρισμοί και “Άρηηηηηηηης” σε όλη την Αγίας Σοφίας!

Η νίκη αυτή προκάλεσε πάταγο σε όλη την Μακεδονία, σε όλη την Θεσσαλονίκη. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρεται στον “Ταχυδρόμο” πως χιλιάδες οπαδοί του Άρη βρέθηκαν στην πλατεία όπου βρίσκονταν τα γραφεία της εφημερίδας για να μάθουν το αποτέλεσμα και ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μόλις έγινε γνωστό ο θρίαμβος με το 0-3! “Όλος εκείνος ο κόσμος κατελήφθη από παραλήρημα ενθουσιασμού το οποίον εν άκαρει μετεδόθη και τις τους εκτός των γραφείων μας αναμένοντας. Και μυριόστομος η ιαχή “Άρηηηηηηηηης” εδόνισε επί πολύ την οδόν Αγίας Σοφίας”.

Το… πρώτο σύνθημα από τον “Σακαράκα”

Αφορμή για να γραφεί το πρώτο σύνθημα του Άρη ήταν αυτός ο θρίαμβος της ομάδας μέσα στον Πειραιά, το οποίο υπέγραψε ο “Σακαράκας”!

Γεια σου Άρη

Κανακάρη

Παλληκάρι

Και Καμάρι

Όλης της Θεσσαλονίκης

Σε σκληρή κι ένδοξη πάλη

Στεφανώθηκες και πάλι

Έγινες παιδί της Νίκης

Και με παίξιμο γερό

Έβαλες τρία με… ζερό

Κι έτσι ο καλός σου

Ο αντίπαλός σου

Μέσα στη φωληά του

Βρήκε τον μπελά του

Γεια σου ατράνταχτη ομάς

Δεινών κλωτσοποδάρων

Που μας εδόξασες κι εμάς

Και τώρα άρον – άρον

Στα χέρια θα σας πάρουμε

Σαν θα σας ξεμπαρκάρουμε

Σας προσμένουμε ν’ αρθήτε

Με το μέτωπο ψηλά

Και στον Ολυμπιακό να πήτε

Χαιρετίσματα πολλά!!!

To Top