Super League 2 στην ΕΡΤ: «Μείωση 12-20% ή διακοπή του πρωταθλήματος»

Η Super League 2 δέχεται από την ΕΡΤ τη μείωση 12% για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν απ’ τη Super League 1 καθώς και -20% για τις υπόλοιπες και με επιστολή της τονίζει ότι αν δεν ικανοποιηθεί η πρότασή της, το πρωτάθλημα θα διακοπεί ξανά. Συνάντηση την Πέμπτη με Γραμμένο, Φούσεκ.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Το πρωτάθλημα της Super League 2 αρχίζει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά η δεύτερη αγωνιστική (και οι υπόλοιπες) είναι άγνωστο αν και πότε θα διεξαχθούν.

Η Ένωση Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής κατηγορίας, απέστειλε επιστολή στην ΕΡΤ, το απόγευμα  της Τετάρτης (25/9), μετά το επεισοδιακό διοικητικό συμβούλιο, με την οποία απαντάει ότι δέχεται μείωση 12% για τις τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Super League 1, δηλαδή τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Λεβαδειακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα και 20% για τις υπόλοιπες.

Η επιστολή έρχεται ως απάντηση σε αυτήν της ΕΡΤ, η οποία προωθεί μείωση που φτάνει ακόμη και το 60%. Συγκεκριμένα, η Δημόσια Τηλεόραση πρότεινε πρόσφατα μείωση από 1.5 εκατ. ευρώ σε 600.000 ευρώ για κάθε μια από τις τρεις προαναφερόμενες ΠΑΕ και από 800.000 ευρώ για κάθε μία από τις υπόλοιπες ΠΑΕ «κούρεμα» στις 340.000 ευρώ.

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι χαώδεις.

Τα λένε με Γραμμένο, Φούσεκ

Αντιπροσωπεία της Super League 2 θα έχει συνάντηση την Πέμπτη (26/9) με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τον επιτετραμμένο της ΦΙΦΑ Πέτρ Φούσεκ.

«Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και τον επιτηρητή της FIFA στην Ελλάδα Πετρ Φούσεκ  για τα τηλεοπτικά θα έχουν αύριο στη 1, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας Λεωνίδας Λεουτσάκος και οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Λεβαδειακός Κωνσταντίνος Κολοκυθάς, της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης και της ΠΑΕ Χανιά Άρης Λυχναράς».

Αναλυτικά η επιστολή στην ΕΡΤ:

«Αξιότιμε κύριε Γαμπρίτσε,

Επί της από 23/09/2019 επιστολής σας, αναφορικά με την παροχή τηλεοπτικών δικαιωμάτων της SUPER LEAGUE 2 προς την ΕΡΤ Α.Ε. για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

ΟΙ ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2 αν και συμμορφώθηκαν άμεσα με τις επιταγές του νέου αθλητικού νόμου, αλλά και της ΕΡΤ Α.Ε., για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, συστήνοντας νέο φορέα, τη SUPER LEAGUE 2, και με βάση τις επιταγές του από 10/08/2018 προσυμφώνου, προβαίνοντας μάλιστα σε οικονομικό προγραμματισμό με αυτά τα δεδομένα, εντούτοις από τη δική σας πλευρά ουδέν πράξατε μέχρι σήμερα για την υλοποίηση υπογραφής οριστικής σύμβασης διάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με το φορέα μας, με αποτέλεσμα οι ΠΑΕ να έχουν περιέλθει σε δεινή θέση.

Απ’ ό,τι αντιλαμβάνεσθε, οι μόνοι που δεν ευθύνονται για τη δημιουργηθείσα αυτή κατάσταση, η οποία έχει αντίκτυπο, τόσο στις διοικήσεις των ΠΑΕ, όσο και στους ποδοσφαιριστές αυτών, είναι οι συμμετέχουσες ομάδες της SUPER LEAGUE 2.
Σχετικά με την πρότασή σας και τα ποσά που αναφέρετε σε αυτήν είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υιοθετηθεί από καμία ΠΑΕ, διότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των αναγκών των ομάδων και είναι παντελώς μη ρεαλιστική και κατάφωρα άδικη προς τις ΠΑΕ.

Πλην όμως, την ύστατη αυτή στιγμή, ως ένδειξη καλής θέλησης από πλευράς των ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2  και για να βρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο , το Δ.Σ. της SUPER LEAGUE 2 με τη σημερινή του απόφαση, της 25/09/2019, αντιπροτείνει τα εξής:
α) Έναρξη του πρωταθλήματος την προσεχή Κυριακή και για το λόγο αυτό σας προσφέρουμε τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής (επισυνάπτεται το αγωνιστικό πρόγραμμα) για να επιλέξετε τους αγώνες προς μετάδοση που εσείς επιθυμείτε.

Ως αντάλλαγμα για την παροχή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 προς την ΕΡΤ Α.Ε. προτείνουμε:

Α) Για τις ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και υποβιβάσθηκαν από τη SUPER LEAGUE 1 στη SUPER LEAGUE 2, μείωση σε ποσοστό 12% από το ποσό που αναφέρεται στο από 10/08/2018 προσύμφωνο (μείωση αντίστοιχη με αυτή που υπέστησαν και οι ομάδες της SUPER LEAGUE 1).

Β) Για τις λοιπές ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2, ποσοστό μείωσης 20% από το αναφερόμενο ποσό, στο από 10/08/2018 προσύμφωνο.

Σε αντίθετη περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό, να υλοποιηθεί οριστική συμφωνία μεταξύ μας, σύμφωνα με την ανωτέρω πρότασή μας, έως την 1η Οκτωβρίου 2019, βρισκόμαστε στη λίαν δυσάρεστη θέση, να σας γνωρίσουμε ότι, οι αγωνιζόμενες  ΠΑΕ αδυνατούν να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα , το οποίο και αναστέλλεται επ΄ αόριστον.

Προσβλέποντας σε θετική αντιμετώπιση εκ μέρους σας της ανωτέρω πρότασης και της εν γένει θέσεώς μας, και στα πλαίσια της καλής πίστης, των συναλλακτικών ηθών, αλλά και του καλού έργου και της προσφοράς της ΕΡΤ προς την κοινωνία και τον αθλητισμό γενικότερα, αναμένουμε απάντησή σας.

Είμαστε στη διάθεσή σας, εάν κρίνετε αυτό σκόπιμο, για άμεση συνάντηση.

Με εντολή Δ.Σ.

Για την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας

Super League 2 – Football League

Ο Πρόεδρος

Λεωνίδας Λεουτσάκος».

To Top