ΑΠΟΨΕΙΣ

To πετυχημένο “πείραμα” του 3-5-2 και η αμυντική λειτουργία του Άρη που πήρε καλό βαθμό

Ο Χερμάν Μπούργος δούλεψε στις τελευταίες προπονήσεις πάνω στην εφαρμογή του 3-5-2 και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως έκπληξη ο σχηματισμός κόντρα στην Γάνδη.

Ο Άρης παρουσίασε μια αμυντική λειτουργία σαφώς βελτιωμένη που πήρε καλό βαθμό. Το “πείραμα” με την άλλη διάταξη πέτυχε, οι κιτρινόμαυροι ελαχιστοποίησαν τα λάθη τους, ενώ παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Η διάταξη με τους τρεις αμυντικούς, παράλληλα βέβαια, δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις για τα ακραία μπακ, ρόλο που ανέλαβαν χθες οι Μαρμαρίδης, Χαΐροβιτς στο πρώτο ημίχρονο και Εμπακατά, Πίρσαν στο δεύτερο.

Η αλήθεια είναι από το 25′ μέχρι το 86′ ο Άρης δεν δέχθηκε ούτε μια φάση, ενώ και στην επίθεση βγήκε πολύ καλά στην κόντρα η ομάδα κι αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική πάσα, τότε θα είχε πετύχει περισσότερα γκολ.

Ο Ιτούρμπε έδωσε αρκετή ζωντάνια στο δεύτερο μέρος, όμως θα μπορούσε σε μια-δυο περιπτώσεις να “απλώσει” καλύτερα το παιχνίδι.

Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός ότι ο Αργεντίνος προπονητής γνωρίζει καλά ότι από τη μια μπορεί να έχει μια εναλλακτική αγωνιστική πρόταση, ανάλογα με τον αντίπαλο και τις συνθήκες ενός αγώνα, από την άλλη ότι με την έλευση και των μεταγραφών η ομάδα λογικά θα παρουσιάσει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

To Top