To PRESSARIS στη συνέντευξη του “Nick Galis Cup” – Γκάλης: “Με τον κόσμο μαζί για έναν Άρη όπως παλιά”! (photos)

To PRESSARIS έδωσε το “παρών” στην αίθουσα «Ηλίας Ζυγούρης» στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στην οποία ο πρόεδρος της Κ.Α.Ε., Λευτέρης Αρβανίτης και ο Νίκος Γκάλης θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου ενόψει του «Nick Galis Cup» το οποίο θα διεξαχθεί στο «Nick Galis Hall» στις 20-21 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των Άρη, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκού και Μπάνβιτ.

Διαβάστε παρακάτω τα οσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου από τον “γκάνγκστερ” του ελληνικού μπάσκετ αλλά και τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη.

14.45: Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου των Νίκου Γκάλη και Λευτέρη Αρβανίτη για το τουρνουά “Nick Galis Cup”. Kαλό σας μεσημέρι…

Για τα πρώτα συναισθήματα από την επιτυχία στην άρση του απαγορευτικού ο Λευτέρης Αρβανίτης, επεσήμανε: “Η ψυχολογία μας μετά την άρση είναι καλύτερη. Παλεύουμε ως ένας Αρειανός μαχητής. Παλεύουμε για το άρθρο 99 και τα πάμε πολύ καλά αλλά μέσα σε αυτό τον αγώνα πρέπει ο κόσμος να είναι παρών. Ο κόσμος είναι ο ιδιοκτήτης, ο μεγάλος επενδυτής. Θα είμαστε συνεπείς στο άρθρο 99 για να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Σίγουρο με το θέμα της FIBA είμαστε ευχαριστημένοι. Δύο χρόνια δουλεύαμε με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο δώσαμε τις μάχες μας. Άλλες φορές πετύχαμε στόχους και άλλες όχι. Δυστυχώς έτσι είναι το μπάσκετ και όσοι έχουν παίξει το γνωρίζουν.Τιμήσαμε την φανέλα του Άρη και παρουσιάσαμε μία ομάδα αξιόλογη παρά τα προβλήματα που προσπαθούσε πάντα για το καλύτερο”.

Για το αν υπάρχουν και άλλες ιδέες με την συμμετοχή του Νίκου Γκάλη, ο πρόεδρος της ΚΑΕ τόνισε: “Υπάρχουν πολλές ιδέες. Υπάρχουν πράγματα που θέλουμε να κάνουμε και στο εμπορικό κομμάτι. Ήδη έχουμε εδώ και λίγο καιρό αποκτήσει τα δικαιώματα για το σήμα, που άνηκε μέχρι πρότινος σε ιδιώτη. Με τον Νίκο θα κάνουμε αρκετά πράγματα. Τα σχεδιάζουμε. Όπως είπε και ο Νίκος, τρώγοντας έρχεται η όρεξη”.

Σε ερώτηση για τις προηγούμενες διοικήσεις και τι τον έπεισε να συμμετέχει σε αυτή τη νέα προσπάθεια ο “γκάνγκστερ” τόνισε: “Δεν θέλω να αναφερθώ σε προηγούμενες διοικήσεις. Αυτό που μου άρεσε και αποφάσισα να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια είναι το πλάνο της τωρινής διοίκησης. Ελπίζω να τα καταφέρουμε μαζί με την διοίκηση”.

Για το ρόστερ του Άρη αλλά και την Εθνική, ο “Νικ” είπε: “Είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το φετινό ρόστερ του Άρη. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Η Εθνική έχει μία πολύ καλή ομάδα. Θέλει τύχη και στην κλήρωση αλλά και στην μέρα που θα πέσεις στα νοκ-αουτ. Σίγουρα έχει την ικανότητα να τα καταφέρει”.

Για το θέμα της FIBA και του απαγορευτικού η παρουσία του Γκάλη ήταν καθοριστική σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΑΕ: “Με την παρουσία του Νίκου άνοιξαν πόρτες. Είναι γεγονός ότι και μόνο η παρουσία του βοήθησε σε αρκετούς τομείς, ακόμα και σε αυτόν της FIBA. Ωστόσο, χρειάζεται αγώνα, ομόνοια και συμμετοχή όλων για να επιτύχουμε το εγχείρημα αυτό που έχουμε θέσει”.

Ερωτώμενος ο Νίκος Γκάλης για το αν του έλειψε το Παλέ και για τον στόχο των 3.000 διαρκείας τόνισε: ‘Μου έλειψε το Παλέ, νιώθω ακόμα αθλητής και είμαι έτοιμος να μπώ στο γήπεδο”, τόνισε χαμογελώντας για να ολοκληρώσει:

“Ο στόχος είναι εφικτός αρκεί να στηρίξει ο κόσμος τη νέα αυτή προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση”.

Ο “Θρύλος” του Άρη πήρε το λόγο στη συνέχεια και είπε: “Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Όλοι βλέπουμε και αναγνωρίζουμε ότι γίνεται μία προσπάθεια να φτάσουμε εκεί που ήμασταν παλιά. Δεν γίνεται σε μία μέρα, θέλει καθημερινή προσπάθεια και τον κόσμο στο πλευρό. Ελπίζω ότι ο κόσμος του Άρη θα στηρίξει όπως έκανε και στα δύσκολα. Είναι τιμή για μένα να έχω το όνομα μου στο τουρνουά. Ευχαριστώ τις ομάδες που θα με τιμήσουν κι εμένα αλλά και τον Άρη. Ελπίζω ότι κι αυτοί νοσταλγούν τις παλιές στιγμές που ήμασταν αντίπαλοι στο γήπεδο. Θελουμε τον κόσμο δίπλα μας όχι μόνο σ αυτό το τουρνουά αλλά σε όλη τη χρονιά. Ο Άρης είχε κόσμο στο μπάσκετ πριν έρθω στην Ελλάδα εγώ, και πιστεύω ότι σ αυτό το εγχείρημα θα στηρίξει. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να τον έχουμε δίπλα μας”.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης προλογίζει τη σημερινή συνέντευξη τύπου, τονίζοντας: “Ανοίγει μία νέα μπασκετική σεζόν, έχοντας κοντά μας τον Νίκο Γκάλη. Σαν διοίκηση το πρώτο που κάναμε όταν αναλάβαμε ήταν να έχουμε μία επαφή μαζί του, να τον τιμήσουμε σε μία εκδήλωση αντάξια της προσωπικότητας του Νίκου αλλά και του Άρη. Σε εκείνη τη συζήτηση είχαμε θέσει και άλλα ερωτήματα και ένα από αυτά σας τα ανακοινώνουμε σήμερα. Πρόκειται για το δειθνές αυτό τουρνουά που όμοιο του δεν υπάρχει. Κανείς άλλος σύλλογος στην Ελλάδα δεν έχει κάνει ένα τόσο μεγάλο τουρνουά με τόσο μεγάλα ονόματα του Ευρωπαίκού μπάσκετ. Ο λαός της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα να το παρακολουθήσει από κοντά, να το αγκαλιάσει και να δείξει την αγάπη του για τον Νίκο Γκάλη. Μία κίνηση που ήδη έχει ανταπόκριση και από τα εισιτήρια του τουρνουά που έχουν πωληθεί αλλά και από τα διαρκείας. Είναι και μια ευκαιρία να δει ο κόσμος και τη νέα ομάδα. Μετά από χρόνια είχαμε τη δυνατότητα να την χτίσουμε όπως εμείς θέλουμε. Είναι η δεύτερη εκδήλωση που κάνουμε στα πλαίσια των 100 χρόνων του συλλόγου. Ακολουθεί το θέμα του μουσείου του Άρη με τον κ. Ράσογλου να προχωρά το εγχείρημα αυτό και πιστεύουμε ότι σε λίγους μήνες θα εχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Το τουρνουά θέλουμε να το κάνουμε κάθε χρόνο και ελπίζουμε να το καταφέρουμε. Ο Νίκος μας έβαλε ένα στοίχημα. Να ξεπεράσουμε τα 3.000 διαρκείας. Εχουμε ήδη 800 πωλημένα, χωρίς τους συνδέσμους. Από εβδομάδα θα υπάρχει και… αντίστροφη μέτρηση στο επίσημο σάιτ του συλλόγου, ώστε να καλύψουμε τα 3.000 που είναι ο στόχος μας”.

14.05: Στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο “Θρύλος” του Άρη και του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, με τη συνέντευξη τύπου να ξεκινά σε λίγη ώρα.


To Top