Παρά το γεγονός ότι έχασε το πρώτο σετ από τον Ζάκαρι Σβέιντα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αντέδρασε άμεσα και πήρε τελικά την πρόκριση στον 3ο γύρο του US Open, συνεχίζοντας την προσπάθειά του για τον 25ο τίτλο Grand Slam.
Ο 38χρονος Σέρβος επικράτησε με 6-7(5), 6-3, 6-3, 6-1, ύστερα από 2 ώρες και 25 λεπτά αγώνα. Παρότι το πρώτο σετ χάθηκε έπειτα από 61 λεπτά μάχης, ο Τζόκοβιτς δεν έδειξε να επηρεάζεται, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στη συνέχεια.
Στο δεύτερο σετ πήρε τον έλεγχο, έκανε break στο 6ο game για το 4-2 και, παρά το ότι έχασε ευκαιρίες για δεύτερο break, ολοκλήρωσε το σετ με 6-3. Στο τρίτο σετ ο Σβέιντα ξεκίνησε καλύτερα, προηγήθηκε με 3-1, όμως ο Τζόκοβιτς απάντησε με επιβλητικό σερί, παίρνοντας τα οκτώ επόμενα game. Έτσι, το γύρισε σε 6-3 και στο τέταρτο σετ ήταν κυρίαρχος, κλείνοντας τον αγώνα με 6-1.
THE HUSTLE FROM NOVAK! pic.twitter.com/kTUDbNugOb
— US Open Tennis (@usopen) August 27, 2025
