ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης χωρίς ουσία, ήττα (1-0) από την ΑΕΚ και συνέχεια στο αρνητικό σερί

Ο Άρης εμφανίστηκε ανεπαρκής απέναντι στην ΑΕΚ και γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 1-0 για την 11η αγωνιστική συνεχίζοντας το αρνητικό του σερί. 

Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Αλφαρέλα, ο Άρης δεν έπεισε ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ καθώς εκτός από το δοκάρι που είχε στο 33ο λεπτό δεν έδειξε σφυγμό, με τη γηπεδούχο ομάδα να είναι ανώτερη και τελικά να παίρνει τη νίκη χάρη σε γκολ του Ζίνι στο 77′ .

ΜΕ ΠΑΝΑΓΙΔΗ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

Δίχως εκπλήξεις η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ για το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Παναγίδης… κέρδισε την “κούρσα” με τον Μορουτσάν και ξεκίνησε πίσω από τον Μορόν. Ο Αλφαρέλα στα αριστερά και ο Πέρεθ στα δεξιά, με τον Μορόν στην κορυφή.

Πίσω στην άμυνα, ο Άλβαρο διατηρήθηκε δίπλα στον Σούντμπεργκ στα στόπερ, παρά την επιστροφή του Φαμπιάνο. Ο Διούδης στο τέρμα, Τεχέρο-Φαντιγικά στα πλάγια μπακ και οι Μόντσου-Ράτσιτς στα χαφ.

ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ Η ΑΕΚ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΑΡΗΣ

Ο πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Άρη να αρκείται σε παθητικό ρόλο και την ΑΕΚ να έχει την μπάλα στα δικά της πόδια αλλά να υστερεί στον τομέα της δημιουργίας.

Παρά του ότι ο Άρης βέβαια δεν είχε πολύ ώρα τη μπάλα στα πόδια του κατάφερε να έχει μια καλή τελική και ένα δοκάρι.

Στο 6′ οι παίκτες του Άρη εκτέλεσαν με κομπίνα ένα φάουλ, τελικός αποδέκτης έγινε ο Πέρεθ που σούταρε, αλλά ο Στρακόσα μάζεψε την μπάλα.

Στο 33′ ήρθε η μεγαλύτερη στιγμή των κίτρινων. Ο Παναγίδης βρέθηκε σε θέση βολής εκτός περιοχής, έπιασε ένα ωραίο σουτ το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι του Στρακόσα. Ακολούθως ο Αλφαρέλα πήρε την μπάλα έψαξε τον Πέρεθ, αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να εκτελέσει.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΛΦΑΡΕΛΑ

Με την έναρξη του β ημιχρόνου ο Άρης απείλησε με τον Πέρεθ. Συγκεκριμένα στο 49′ ο Ισπανόςς έφυγε ωραία στην πλάτη του Πενράις, πλάσαρε τον Στρακόσα ο οποίος τον σταμάτησε. Στη συνέχεια ο Μορόν επιχείρησε να απειλήσει με πλάτη αλλά η προσπάθειά του πήγε ψηλά.

Στο 53′ έγινε η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση. Ο Μουκουντί έκανε ένα επικίνδυνο τάκλιν με τον Αλφαρέλα να πέφτει άσχημα στο έδαφος και να σφαδάζει. Το ιατρικό τιμ του Άρη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τον παίκτη των κίτρινων να αποχωρεί με φορείο και τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κάταγμα στο μετατάρσιο.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ Η ΑΕΚ

Στο 77ο λεπτό η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο Μάνταλος έβγαλε τη σέντρα, ο Ζίνι πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.

Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ αφού παρά τις αλλαγές του Μανόλο Χιμένεθ η εικόνα του Άρη δεν άλλαξε με τους κιτρινόμαυρους να μετρούν ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πενράις, Πινέδα, Μάνταλος, Ζοάο Μάριο, Καλοσκάμης, Ζίνι, Γιόβιτς.

Άρης: Διούδης, Τεχέρο, Φαντιγκά, Σούντμπεργκ (46′ Ρόουζ), Άλβαρο, Ροντρίγκεθ, Ράστσιτς, Παναγίδης (79′ Γιαννιώτας), Αλφαρέλα (55′ Ντουντού), Πέρεθ (79′ Μορουτσάν), Μορόν.

Διαιτητής: Χαρμ Όζμερς
Βοηθοί: Σαάλ Ντόμινικ, Ρενέ Ρόντε
4ος: Τσιμεντερίδης
VAR: Κρίστιαν Ντίνγκερτ, Πολυχρόνης

To Top