Ο Ντάνιελ Καστελάνι, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.
Η αργεντίνικη ομοσπονδία ανακοίνωσε πριν από λίγο τον θάνατο του πρώην προπονητή βόλεϊ του Ολυμπιακού. Στην πατρίδα του θεωρούνταν θρύλος του βόλεϊ.
Η ανακοίνωση:
Οφείλουμε να ανακοινώσουμε, με βαθιά θλίψη, τον θάνατο του αγαπημένου μας Ντάνιελ Καστελάνι.
Μετά από χρόνια μάχης με μια μοχθηρή ασθένεια, ο Ντάνιελ μας άφησε στα 65 του μια ανεκτίμητη κληρονομιά, όντας ένας από τους κύριους πρεσβευτές μας σε διεθνές επίπεδο και αδιαφιλονίκητη προσωπικότητα του αθλήματος μας.
Αγκαλιάζουμε τα παιδιά τους Ιβάν και Αριάνα, την οικογένειά τους, τους φίλους και τους αγαπημένους τους αυτή την πολύ θλιβερή μέρα για το βόλεϊ».
Tο 2024 διαδέχτηκε τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι και κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα, ενώ την επόμενη περίοδο είχε συμφωνήσει με ιαπωνική ομάδα για να γνωρίσει και την κουλτούρα της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου.
Διαγνώστηκε όμως με καρκίνο στους όρχεις και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες. Επέστρεψε στην ενεργό δράση ως προπονητής της εθνικής γυναικών της Αργεντινής, αλλά οι μεταστάσεις τον ανάγκασαν να αποσυρθεί.
Κατέκτησε ανάμεσα στα άλλα 3 νταμπλ Πολωνίας, ένα Τουρκίας, 2 Βραζιλίας, ενώ ήταν και προπονητής της εθικής Πολωνίας, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωβόλεϊμε την Πολωνία. Σο παλμαρέ του 2 χρυσά στους Παναμερικανικούς αγώνες γυναικών και 1 ανδρών με την Αργεντινή.



