Ο Άρης θα μπορούσε να είχε σε μια μέτρια βραδιά με περισσότερα από την “Dalga Arena” του Μπακού, έφυγε με μια ήττα (2-1) που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και πλέον μπαίνει από σήμερα στο γήπεδο με διάθεση αυτοκριτικής, αλλά και πίστης για την πρόκριση σε βάρος της Αράζ.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε προβλήματα συνοχής, ομοιογένειας, εντάσεων, ενέργειας, ταχύτητας και ρυθμού… Ξεκάθαρα που δεν χρειαζόταν κόπος για να διακρίνεις και κατά μια έννοια είναι φυσιολογικά όταν έχεις αλλάξει σχεδόν όλη την ομάδα, και τα έχει επισημάνει ο προπονητής. Άλλη ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία, άλλη αγωνίστηκε στα φιλικά και μια εντελώς άλλη ομάδα εμφανίστηκε στο πρώτο επίσημο ματς.
Η επιστροφή από σήμερα στο γήπεδο θα δώσει τη δυνατότητα να γίνει ανάλυση των λαθών και σίγουρα κριτική και αυτοκριτική απ’ όλους. Στα αποδυτήρια υπήρχε σαφής αναγνώριση των λαθών και της ολιγωρίας από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Ο στόχος πλέον είναι σαφής. Να μην γίνουν τα ίδια λάθη και η ομάδα να αλλάξει την εικόνα της στη ρεβάνς προκειμένου να περάσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League.
Όπως έχουμε αναφέρει στις τάξεις των κιτρινόμαυρων υπάρχει πίστη για την ανατροπή, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις που έγιναν, αλλά και από τις συζητήσεις στο εσωτερικό της ομάδας. Οι παίκτες δείχνουν να είναι πεισμωμένοι και υπάρχει η πεποίθηση πως με την βοήθεια του κόσμου, ο Άρης θα τα καταφέρει και θα το “γυρίσει” για την πρόκριση.
Είναι αναγκαίο να διαβάσουν καλύτερα τον αντίπαλο και να αφοσιωθούν στην ευκαιρία που έχουν μπροστά τους για τη νίκη με δυο γκολ διαφορά που θα τους δώσει και την πρόκριση στον επόμενο προκριματικό γύρο και φυσικά θα αποτρέψει την εσωστρέφεια και την πίεση από μια ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη.
