Σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου που είχε οκτώ γκολ, όλα στο δεύτερο μέρος, και δύο γκολ στις καθυστερήσεις, η Γιουβέντους αναδείχτηκε ισόπαλη 4-4 με την Ντόρτμουντ στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στην League Phase του Champions League.
Το ματς
Το πρώτο μέρος στο Αλιάντς Στέιντιουμ βρήκε την Γιουβέντους να είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την Ντόρτμουντ (0.74-0.04 τα xgoals) και να έχει την κατοχή της μπάλας όμως έλειπε αυτό το κάτι παραπάνω από την ομάδα του Τούντορ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και έτσι το μηδέν στις δύο εστίες ήταν κάτι το φυσιολογικό.
Ωστόσο στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε, με την Ντόρτμουντ να προειδοποιεί αρχικά με τον Μπέγερ, του οποίου το σουτ στο 51′ σταμάτησε στο δοκάρι του Ντι Γκρεγκόριο, για να κάνει το 1-0 στο 52′ με το άπιαστο διαγώνιο σουτ του Αντεγέμι.
Λίγα λεπτά αργότερα είχε ευκαιρία και για δεύτερο γκολ όμως ο Ντι Γκρεγκόριο έκανε απίστευτη επέμβαση σε σουτ του Γκιρασί, για ακολουθήσει ένα φεστιβάλ γκολ μετά από τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και να σημειώνονται τρία μέσα σε πέντε λεπτά!
Ο Γιλντίζ έγραψε το 1-1 με αριστουργηματικό φαλτσαριστό δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 64′, η Ντόρτμουντ απάντησε άμεσα στο 65′ με άπιαστο κεραυνό του Ενμετσά εκτός περιοχής (1-2), για να ξαναφέρει το ματς σε ισορροπία ο Βλάχοβιτς με σουτ εντός περιοχής στο 68′ από ασίστ του Γιλντίζ.
Οι συγκινήσεις ωστόσο δεν σταμάτησαν ούτε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, με την Ντόρτμουντ να παίρνει για τρίτη φορά προβάδισμα στο σκορ με συρτό σουτ του Κόουτο στο 75′ που έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Ντι Γκρεγκόριο και την Γιουβέντους να αγγίζει για τρίτη φορά την ισοφάριση αλλά το σουτ του Γιλντίζ στο 80′ να σταματάει στο δοκάρι.
Λίγα λεπτά αργότερα η Ντόρτμουντ φρόντισε να κλειδώσει οριστικά το τρίποντο και να μην επιτρέψει στην βέκια σινιόρα να ελπίζει σε κάτι θετικό από το ματς, με τους Βεστφαλούς να κερδίζουν πέναλτι σε χέρι του Κέλι μέσα στην περιοχή και τον Μπενσεμπαϊνί να νικάει τον Ντι Γκρεγκόριο, για να γράψει το 4-2 μέσα σε αποθέωση από τους Γερμανούς εκδρομείς.
Η Γιουβέντους δεν παράτησε όμως το ματς παρότι φαινόταν χαμένο εκείνη την ώρα και στο φινάλε κόντεψε να… γκρεμίσει το γήπεδό της από τους ουρανομήκεις πανηγυρισμούς, με τον Βλάχοβιτς να μειώνει σε 4-3 στο 90+4′ και τον Κέλι να γράφει το 4-4 στο 90+6′ σε ένα ματς που θέτει υποψηφιότητα για ένα απο τα κορυφαία της χρονιάς.
