Το όνομα του Ματζάρι στον Ηρακλή ανοίγει το δρόμο για ιταλικούς μεταγραφικούς στόχους. Ένας εξ αυτών είναι ο Αλέσιο Τσερμπίν που ανήκει στη Νάπολι αλλά τη σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε ως δανεικός στην Κρεμονέζε.
Ο γεννημένος στη Νοβάρα στις 3 Μαρτίου 1999 Τσερμπίν, αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός ή δεξιός εξτρέμ. Φέτος αγωνίστηκε σε 32 ματς με την Κρεμονέζε στη Serie A, μοιράζοντας τρεις ασίστ.
Ποιος είναι ο Αλέσιο Τσερμπίν
Μετά από αρκετούς δανεισμούς σε ομάδες όπως η Frosinone Calcio, η Pro Vercelli και η Cesena FC, κατάφερε να φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα της Νάπολι και να καταγράψει συμμετοχές στη Serie A και στο Champions League το πρώτο μισό της σεζόν 2022-23 με προπονητή τον Λουτσιάνο Σπαλέτι. Δόθηκε εκ νέου δανεικός στη Μόντσα (13 συμμ) στο δεύτερο εξάμηνο και την επόμενη σεζόν στη Βενέτσια (18 αγώνες-1 γκολ.
Ο Τσερμπίν διακρίνεται για την τακτική πειθαρχία, την υψηλή ένταση προσφέροντας κυρίως ενέργεια, πρέσινγκ και δημιουργία από τα άκρα. Ο Ματζάρι που τον γνωρίζει καλά έχει μιλήσει μαζί του αλλά και με τη Νάπολι με την οποία έχει συμβόλαιο ως το 2028, επιδιώκοντας να τον φέρει στον Ηρακλή με τη μορφή δανεισμού.



