ΜΠΑΣΚΕΤ

Μίλιτσιτς: “Παίξαμε με καρδιά και κότσια… Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη”

Ο Ιγκόρ Μίλιτσιτς μίλησε στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με την Μπαχτσεσεχίρ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του ΕuroCup φανερά ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του για τρία δεκάλεπτα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο. Σίγουρα βάλαμε πολλή προσπάθεια για να τους κάνουμε να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι. Στο τέλος, το ταλέντο, το μέγεθος και η ποιότητα του αντιπάλου βγήκαν στην επιφάνεια, ειδικά στην τέταρτη περίοδο, όταν λίγο ταρακουνηθήκαμε από τον ρυθμό του αγώνα και ήμασταν λειψοί σε επιλογές.

Αυτό είναι ένα παιχνίδι που μας δείχνει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Δώσαμε σχεδόν το μέγιστο των δυνατοτήτων μας μέσα σε αυτές τις επτά-οκτώ προπονήσεις που κάναμε. Με το ρόστερ που έχουμε, αυτό είναι περίπου το ταβάνι μας αυτή τη στιγμή. Από αυτή την άποψη, είμαι ικανοποιημένος — δεν είμαι φυσικά ικανοποιημένος που χάσαμε το παιχνίδι.

Ένα ακόμα θετικό είναι ότι είχαμε εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ελπίζω οι φίλαθλοι που επέστρεψαν να είδαν ότι παίζουμε διαφορετικό μπάσκετ — με καρδιά και με κότσια. Και αυτό, για μένα, είναι η μεγαλύτερη νίκη αυτή τη στιγμή.»

Για το πού κρίθηκε το παιχνίδι στο τέλος: «Σίγουρα δεν χάσαμε την επαφή μας με το καλάθι, ούτε ότι δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε. Υπήρξαν στιγμές που πράγματι δυσκολευτήκαμε, αλλά το πραγματικό πρόβλημα ήταν ότι δεν εξασφαλίσαμε τα αμυντικά ριμπάουντ σε κάποιες φάσεις. Αυτό έδωσε δεύτερες ευκαιρίες στους αντιπάλους και πόντους από επιθετικά ριμπάουντ.

Στην επίθεση σκοράραμε 17 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά αυτοί ήρθαν ουσιαστικά στα τελευταία δύο λεπτά. Οι αντίπαλοι διατήρησαν την ίδια ένταση, αλλάζοντας συνεχώς παίκτες και φέρνοντας φρέσκα κορμιά με ποιότητα. Εμείς δεν μπορέσαμε να βρούμε τις σωστές λύσεις επιθετικά, και αμυντικά είχαμε κάποια «σπασίματα» μετά από δύσκολα σουτ των αντιπάλων.

Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω ότι συνολικά μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την άμυνά μας. Υπήρξαν κάποιες φάσεις με σουτ στο τέλος των επιθέσεων που κατέληξαν σε φάουλ και βολές, ενώ τα επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων άλλαξαν την εικόνα του αγώνα. Εκεί φάνηκε και η μεγάλη τους ποιότητα.»

To Top