ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μέχρι 6.000.000 ευρώ μπορεί φτάσει το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ στα επόμενα τέσσερα χρόνια

Στις προθέσεις του Θόδωρου Καρυπίδη είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Άρης και ήδη όπως αναφέρουμε σε άλλο άρθρο, είναι ο “κυρίαρχος” του παιχνιδιού βάσει του μετοχολογίου (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι αναμένεται η προκήρυξη γενικής συνέλευσης των μετόχων με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Από κει και πέρα, πρέπει να τονιστεί ότι βάσει νόμου, το κεφάλαιο αυτό της ΠΑΕ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια (πέντε συνολικά από τη σύσταση της) δεν μπορεί να ξεπεράσει το πενταπλάσιο του αρχικού που ήταν 1.200.000 ευρώ.

Με απλά λόγια, δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 6.000.000 ευρώ. Η σημείωση αυτή έχει σημασία σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να θέλει να συμμετέχει κάποιος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών.

Στο υποθετικό σενάριο π.χ. ότι ο Καρυπίδης φτάνει τα 3.000.000 ευρώ, απομένουν διαθέσιμα άλλα 3.000.000 ευρώ, τα οποία ακόμη κι αν τα βάλει κάποιος δεν θα μπορεί να έχει το 51% των μετοχών. Προσοχή εδώ: είναι ένα καθαρά υποθετικό σενάριο, προκειμένου να γίνει κατανοητό το τι ισχύει για το μετοχικό κεφάλαιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να καλυφθεί το άνοιγμα που ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ3 ο Γρηγόρης Κάκαλης, το οποίο είναι της τάξης των 350.000 ευρώ, ώστε να είναι ισοσκελισμένη η χρήση της νέας ΠΑΕ.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν φυσικά στην πράξη…

To Top