ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Τάσος Πακλατζής σχολιάζει στο PRESSARIS: Ο Άρης τους… τάραξε στη νομιμότητα!

Ο Τάσος Πακλατζής, δημοσιογράφος της ΕΡΤ σχολιάζει στο PRESSARIS την επικαιρότητα, με αφορμή όλα όσα γίνονται με φόντο τον τελικό του κυπέλλου…

Αναλυτικά:

Για ακόμα μια φορά αναδεικνύονται οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου με το νέο φετινό σίριαλ που έχει τίτλο «Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας». Γίνεται πλέον κουραστικό να ανακυκλώνονται αυτονόητες διαδικασίες διεξαγωγής ενός αγώνα, η προκήρυξη του οποίου είναι γνωστή από την αρχή της σεζόν και μάλιστα με την σύμφωνη θέση των ομάδων που μετέχουν.

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΚΛΑΤΖΗ

Ο Άρης βρίσκεται -υπό ένα πρίσμα- σε θέση… απολογούμενου (!) γιατί απλά δεν παρέκκλινε από την βασική «νόρμα» της Ομοσπονδίας.

Γιατί χρησιμοποίησε το δικαίωμα να εκφράσει με την δυνατότητα που του δίνει ο κανονισμός την θέση του ως φιναλίστ. Γιατί στο τραπέζι έπεσαν προτάσεις που τον βρίσκουν αντίθετο, θέλοντας να διαφυλάξει τα συμφέροντά του. Γιατί τελικά είναι… ευκολότερο να προετοιμαστεί ένα στάδιο στην Αθήνα και όχι σε μια επαρχιακή πόλη παρά το γεγονός ότι το κονδύλι είναι σαφώς χαμηλότερο!

Φτάνουμε στο σημείο «να διαλύουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο» βάζοντας ως βασικό άξονα την παρουσία κόσμου, σ΄ ένα παιχνίδι που από μόνο του είναι ελκυστικό αφού κρίνεται ένας τίτλος. Είναι σαν να κλείνεις τις πόρτες σε συναυλία προτρέποντας τους θεατές να την παρακολουθήσουν από την τηλεόραση. Συγχρόνως, το αντικείμενο συζήτησης στρέφεται σε ατέρμονες συζητήσεις- δηλώσεις που απορροφούν την μεγάλη εικόνα που δεν είναι άλλη από το ποδόσφαιρο.

Η ΠΑΕ Άρης σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ, δηλώνει Βόλο. Θέλει τον κόσμο στο πλευρό της όπως γίνεται σε όλα τα γήπεδα του πλανήτη και δεν μπαίνει στην εκβιαστική λογική του ΟΑΚΑ. Η θέση αυτή βρίσκει την οικογένεια του συλλόγου ενωμένη, απαλλαγμένη από κάθε είδους δίλλημα ή ενοχής. Δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα. Το έκανε το 2010 στην Αθήνα, το 2005 στη Πάτρα, το 2003 στην Τούμπα κι αν χρειαστεί κάποια στιγμή μπορεί να το επαναλάβει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση σε οποιοδήποτε γήπεδο εντός κι εκτός Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα των εξωαγωνιστικών εμποδίων που προκύπτουν, ο Άρης θα διεκδικήσει μέσα στο χορτάρι ένα τρόπαιο που το έχει απόλυτη ανάγκη. Αυτό προϋποθέτει μεταξύ άλλων να γίνει επί ίσοις όροις, ακόμα κι αν τα καρεκλάκια μείνουν κενά. Δεν ζητάει εύνοια, θα δώσει τη «μάχη» μέχρι τέλους.

ΥΓ1: Η δημοτική αρχή Βόλου, δηλαδή ο Αχιλλέας Μπέος υποστήριξε δημόσια πως οι κάμερες υψηλής ευκρίνειας θα τοποθετηθούν στο Πανθεσσαλικό με έξοδα που θα καλύψει η ΠΑΕ και ο Δήμος. Εφόσον ολοκληρωθούν οι εργασίες, ανοίγουν ταυτόχρονα οι Θύρες!

ΥΓ2: Οι οργανωμένοι φίλοι των ομάδων έχουν βρει μια κοινή συνιστώσα. Ας αποτελέσει αυτό έναν μπούσουλα κανονικότητας σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα.

To Top