ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αδικούν τους εαυτούς τους! Ήττα (65-71) από τη Νίμπουρκ στο Παλέ

Οι παίκτες του Άρη αδίκησαν τους εαυτούς τους στο πρώτο ημίχρονο, έδειξαν ότι είναι παίκτες ποιότητας στο δεύτερο μέρος, αλλά αυτό δεν έφτανε, όπως δεν φτάνει να παίζουν μόνο οι Έλληνες. Το τελικό 65-71 και η ήττα από τη Νίμπουρκ βάζει τον Άρη σε πολύ δύσκολη θέση για την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ομάδα χωρίς καμία ψυχολογία να παίξει μπάσκετ, χωρίς καμία διάθεση να παλέψει, χωρίς καμία καθοδήγηση από τον πάγκο, χωρίς πλάνο. Αυτό ήταν ο Άρης του πρώτου ημιχρόνου σήμερα, για την ακρίβεια ο Άρης του δεύτερου δεκαλέπτου.

Στη πρώτη περίοδο οι κίτρινοι ήταν πιο “σφικτοί” στην άμυνα, όταν όμως μπήκαν οι ξένοι, χάθηκε κάθε συνοχή. Όχι ότι φταίει ο Μπελ, ο Γουίβερ και ο Μπένσον για την εικόνα, όμως η παρουσία τους συνδυάστηκε με το πολύ άσχημο διάστημα του Άρη.

Το 11-15 στο 9’ έγινε 11-35 και 12-37 στο 17’, διάστημα στο οποίο ο Μπερίσα και ο Ρέι έκαναν ότι ήθελαν στην άμυνα του Άρη ανενόχλητοι. Ο Άρης δεν υπήρχε στο παρκέ μέχρι τη στιγμή που έκανε ένα σερί 8-0 για να μειώσει σε 20-37, πριν το ημίχρονο κλείσει στο 23-42. Οι κίτρινοι είχαν μόλις 7/28 σουτ εντός πεδιάς και 9 λάθη, χάνοντας σχεδόν κάθε μάχη σε άμυνα και επίθεση.

Όλα όσα δεν έκαναν στο πρώτο ημίχρονο, τα έκαναν στη τρίτη περίοδο οι παίκτες του Γιαννάκη. Σκυλίσια άμυνα, κερδισμένη κάθε διεκδικούμενη μπάλα και με αποτελεσματικότητα στο τρανζίσιον ο Άρης επέστρεψε στο ματς. Η παρουσία του Πουλιανίτη στο ξεκίνημα έδωσε νεύρο στην πεντάδα του Άρη, Αθηναίου, Μούρτος, Τσαϊρέλης και Βασιλόπουλος ήταν εξαιρετικοί, ο Γιαννάκης δεν χρησιμοποίησε καθόλου σε αυτό το διάστημα ξένους και είδε τον Άρη να κάνει επιμέρους σκορ 22-9 και να μειώνει στο τέλος της περιόδου σε 45-51. Υπήρχε ματς πλέον…

Ο Πουλιανίτης έδωσε πολύτιμες λύσεις και στη τέταρτη περίοδο, Βασιλόπουλος και Τσαϊρέλης ήταν η… ασφάλεια του Άρη, που προσπέρασε με 61-60 στο 36’ με βολές του Βασιλόπουλου, αλλά δέχθηκε μέσα σε ένα λεπτό δύο σερί τρίποντα από τον Λόρενς (61-66) και ο Ρέι έγραψε το 61-68 (38’) για να βάλει και πάλι τους Τσέχους στον έλεγχο του αγώνα. Δυστυχώς για τον Άρη ο Μπερίσα στα 1:18 πριν το τέλος βρήκε στόχο σε τρίποντο με άμυνα πάνω του, έγραψε το 63-71 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα για τους κίτρινους…

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 23-42, 45-51, 65-71.

To Top