Ανευθυνοϋπεύθυνοι “άρχοντες” αδειάστε μας τη γωνιά!

Τράβηγμα στον δικέφαλο, λοιπόν, για τον Τόρεϊ Τόμας. Σήμερα θα φανεί αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ή όχι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο για τη 2η αγωνιστική. Μη ψάχνει να βρει κανείς τον “ένοχο”. Οι φωστήρες της ΕΟΚ ευθύνονται εμμέσως για τον τραυματισμό του κορυφαίου – χθες έως τη στιγμή που αποχώρησε – παίκτη του Άρη…

Ο Δημήτρης Πρίφτης κεκαλυμμένα το παραδέχθηκε, αν και δεν το είπε ορθά κοφτά. Η ομάδα του έδωσε τρία παιχνίδια “φωτιά” σε διάστημα έξι ημερών, σε μια περίοδο που όλες οι ομάδες είναι ανέτοιμες λόγω της προετοιμασίας που έχουν κάνει για τουλάχιστον έναν μήνα.

Ο Άρης την πλήρωσε. Η άλλη ομάδα με παρόμοια συχνότητα αγώνων ήταν ο Απόλλωνας, αλλά εκεί είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Έπαιξε στο Κύπελλο με τον Πανιώνιο που κατέβηκε με έφηβους και όχι με την Κηφισιά που είναι κανονική και ποιοτική ομάδα και χθες έκανε… προπόνηση στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Άρης αγωνίστηκε σε μια δύσκολη έδρα.

Ο Άρης, όμως, έπρεπε να πάει και στα τρία ματς στο 100%. Με την ΑΕΚ πρώτο επίσημο εντός έδρας. Με την Κηφισιά, γιατί του βγήκε το ματς παρά την κούραση και το έχασε στις λεπτομέρειες. Και χθες γιατί δεν μπορεί ο Άρης να μην ξεκινήσει με νίκη όταν παίζει με μια ομάδα σαν τον Πανελευσινιακό.

Δεν υπήρχε καμία δικαιολογία για ήττα για τον Πρίφτη και τους παίκτες του και το ήξεραν αυτό και γι’ αυτό από πολύ νωρίς έπαιξαν στα… κόκκινα.

Και την “πλήρωσε” ο παίκτης που είναι από τους καλύτερους αθλητές αυτής της ομάδας, ακριβώς γιατί πίεσε τον εαυτό του για να δώσει πάνω από το 100%. Ο Τόμας στο σημείο που αποχώρησε, ηγείτο της αντεπίθεσης του Άρη. Και μόνο οι 18 πόντοι του και τα 5 κλεψίματα σε λιγότερο από 22 λεπτά τα λένε όλα.

Θα ιδρώσει κανενός το αυτί από το ξέσπασμα του Πρίφτη; Στην ομοσπονδία οι ανευθυνοϋπεύθυνοι, πιστεύει κανείς ότι τους καίγεται καρφί; Νοιάζει κανέναν που διοργανώνουν αγώνες και τους αλλοιώνουν μόνοι τους από την ανικανότητά τους; Αυτοί που όρισαν τρεις αγώνες σε έξι ημέρες είναι υπεύθυνοι για τον τραυματισμό του Τόμας, που κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Όχι γιατί ήταν απρόσεκτος. Αλλά γιατί τα έδωσε όλα! Και… τιμωρείται γι’ αυτό!

Και μέσα σε όλη αυτή την φαρσοκωμωδία της ελληνικής ομοσπονδίας, έρχεται ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ να ζητήσει εκσυγχρονισμό των ΚΑΕ, να μιλήσει για μάρκετινγκ και για αλλαγή νοοτροπίας. Πόσο δίκιο έχει. Αλήθεια έχει. Είναι σωστά και αναγκαία αυτά. Η απορία είναι άλλη. Ο ΕΣΑΚΕ πότε θα εκσυγχρονιστεί; Πότε θα σταματήσει να ζητιανεύει από τον ΟΠΑΠ ψίχουλα; Πότε θα σταματήσει να… πανηγυρίζει που ανανέωσε για άλλη μια χρονιά την σύμβαση με τον ΟΠΑΠ με μείωση εσόδων για κάθε ομάδα ύψους 30%; Και όχι μόνο αυτό.

Μέσα από τη σύμβαση υποχρεώνονται οι ομάδες να μην συνάψουν συμφωνία με άλλη στοιχηματική εταιρεία. Και τι έκανε τόσους μήνες ο ΕΣΑΚΕ για να βρει άλλον χορηγό ή χορηγούς πέραν του ΟΠΑΠ; Και οι ομάδες φυσικά… μουγκάθηκαν. Ακούτε κανέναν να διαμαρτύρεται; Να προκαλεί θόρυβο για την κατάφορη αδικία που δέχεται το ελληνικό πρωτάθλημα;

Υπέροχη αρχή… Εις ανώτερα!

To Top