ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι 5 προτάσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα – Η στάχτη στα μάτια, το εμπόριο της ελπίδας και η κατάρριψη του “Καλαϊτζίδης ή χάος…”

Ο Άρης καλείται να πάρει την απόφαση για την “επόμενη μέρα” και το σε ποια χέρια θα βρίσκεται το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ήδη στις 10 Ιουλίου κατατέθηκαν πέντε (5) προτάσεις-εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον σύλλογο… Πολλές οι σκέψεις και τα δεδομένα. Όλα είναι ανοιχτά.

Πρέπει να μιλήσουμε όμως επί της ουσίας… Μέχρι πριν λίγες βδομάδες ρίχθηκε πολύ νερό στον… μύλο της θεωρίας ότι “ή οικογένεια Καλαϊτζίδη ή χάος”, σε ότι αφορά τον Άρη. Πολύ νερό ρίχθηκε επίσης στον μύλο, ότι είναι “μονόδρομος η λύση Καλαϊτζίδη” την στιγμή που:

1. Αγωνιστικά η ομάδα απέτυχε να ανέβει απευθείας στην Football League, μη κάνοντας το αυτονόητο με συγκεκριμένους ανθρώπους και παράγοντες στο τιμόνι της…

2. Παρουσιάστηκε ως… plan b η άνοδος από το “παράθυρο”, μέσω της αδυναμίας άλλων ομάδων (π.χ. Νίκη Βόλου, ΟΦΗ), χωρίς όμως να υπάρχει κανένα -επί της ουσίας- σχέδιο ανόδου ή τουλάχιστον η στοιχειώδης στρατηγική και διπλωματία για να “σωθεί η παρτίδα”. Ο Άρης στα μέσα Ιουλίου ψάχνει και ψάχνεται για τρόπους που ενδεχομένως θα ανοίξουν το παράθυρο, την ώρα που άλλες ομάδες (και πάλι) κάνουν τον στοιχειώδη προγραμματισμό.

3. Καλλιεργήθηκε ένα “εμπόριο ελπίδας” από τις 17 Μαΐου, όταν τέλειωσε το πρωτάθλημα, κερδήθηκε χρόνος, ρίχθηκε στάχτη στα μάτια του κόσμου, ενώ κάποιοι προεξόφλησαν ότι ο Άρης θα ανέβει στις αρχές του Ιουνίου και όσοι έλεγαν το αυτονόητο, δηλαδή ότι πρόκειται για έναν δύσβατο δρόμο με αγκάθια, παρά τη δεδομένη νομιμότητα, κατηγορήθηκαν ότι “κάνουν κακό στον Άρη” (sic). (σ.σ. Τελικά ποιος ορίζει το καλό του Άρη; Ποιες είναι οι παράμετροι που έχουν αναγάγει την αποτυχία ανόδου, απλά σε μια… κακιά στιγμή;).

4. Ο Άρης μέσα σε ένα χρόνο έκανε περισσότερους εχθρούς παρά φίλους. Σε πολλά επίπεδα, εντός κι εκτός του συλλόγου. Κυρίως “δίχασε” τον ίδιο τον κόσμο του. Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όσους βλέπουν και κρίνουν αντικειμενικά…

Από κει και πέρα, οι πέντε (5) προτάσεις για τον Άρη έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, κρύβουν θετικά ή έχουν ερωτηματικά και επί της ουσίας δείχνουν ότι για τον ιστορικό σύλλογο δεν υπάρχουν αδιέξοδα και “μονόδρομοι”.

Επί της ουσίας επίσης, ο Ερασιτέχνης Άρης οφείλει να σταθεί στο ύψος του, να προασπίσει τη διαφάνεια και τις ίσες αποστάσεις και φυσικά να δείξει στην πράξη ότι δεν… μεροληπτεί υπέρ της μιας ή της άλλης πρότασης.

Άλλωστε και ο Ερασιτέχνης οφείλει και ο ίδιος να λογοδοτήσει για ποιους λόγους ο Άρης δεν ανέβηκε και επίσης γιατί σέρνεται σε ένα ακόμη μαρτυρικό καλοκαίρι αβεβαιότητας…

To Top