ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Πρίφτης κερδίζει με το σπαθί του την παραμονή στον Άρη

Ο Δημήτρης Πρίφτης αναχωρεί σήμερα για την Αθήνα, ολοκληρώνοντας και τυπικά χθες μια χρονιά, απολύτως πετυχημένη, έστω κι αν υπάρχει πικρή γεύση στο τέλος για την απώλεια της τρίτης θέσης. Ο Άρης του Πρίφτη που παρουσιάστηκε στο παρκέ προσέφερε χαρά και υπέροχες στιγμές στον κόσμο του και αυτό εν τέλει είναι που έχει σημασία.

Ο Έλληνας τεχνικός οδήγησε τον φετινό Άρη σε πολλές μικρές αγωνιστικές υπερβάσεις. Οι κίτρινοι έκαναν ρεκόρ εξαετίας στη κανονική διάρκεια, φτάνοντας τις 16 νίκες, έπαιξαν μπάσκετ που προσέλκυσε κόσμο, κάτι που αποδεικνύεται και από την αύξηση των εισιτηρίων κατά 30% και συνέχισαν τις υπερβάσεις και στα πλέι οφ, με τις νίκες επί της ΑΕΚ, τη νίκη επί του Ολυμπιακού και το ότι ακόμα και στη χαμένη σειρά των μικρών τελικών ήταν αυτοί που έλεγξαν τα πράγματα, κι αν δεν είχαν τόσες απουσίες, θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

Για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς βασικός υπεύθυνος είναι ο Δημήτρης Πρίφτης, που παρουσίασε έργο και μέσα από τη δική του (και των συνεργατών του) δουλειά είδε ο κόσμος του Άρη τον Σάσα Βεζένκοφ να ολοκληρώνεται ακόμα πιο πολύ σαν παίκτης επιπέδου, είδε ξένους να δίνουν και την ψυχή τους παίζοντας τραυματίες (Νέιμικ, Τόμας), είδε “στοιχήματα” σαν αυτό της επιλογής του Ριντ (25.000 δολάρια ετησίως) να του βγαίνουν… Υπάρχουν και πολλές άλλες μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τον Πρίφτη απόλυτα πετυχημένο στον Άρη, τις οποίες προφανώς και έχει εκτιμήσει και η νέα διοικητική – ιδιοκτησιακή κατάσταση και τον διατηρεί στη θέση του.

Ο Πρίφτης κερδίζει με το σπαθί του την παραμονή του στον Άρη και τώρα έχει μπροστά του ένα νέο στοίχημα, την δημιουργία μιας ομάδας που θα αποτελέσει την βάση για την επίτευξη του δεύτερου στόχου που έχει θέσει ο Νίκος Λάσκαρης: Την σταδιακή επιστροφή στην ελίτ του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ.

To Top