ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτός ο Άρης αδικεί τον εαυτό τoυ…

Η απόδοση του Άρη στο ματς με την Κοζάνη ήταν αναμφισβήτητα κατώτερη του αναμενομένου. Πήρε, όμως, το αποτέλεσμα και είναι το μόνο αξιόλογο σημείο, στο οποίο μπορεί να σταθεί κανείς από την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής.

Οι νίκες είναι δεδομένες ότι θα έρθουν, απλά ο Άρης οφείλει να σταματήσει να αδικεί τον εαυτό του με ανάλογες εμφανίσεις…

Μάντης κακών μαντάτων δεν θέλει να γίνει κανείς, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» έχουν βαλθεί στα τελευταία παιχνίδια να «φλερτάρουν» συνεχώς με την «γκέλα» κι αν συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο, είναι θέμα χρόνου να έρθει η δεύτερη (η αρχή έγινε στη Χρυσούπολη). Κι ας μην κοστίσει στο τελικό «ταμείο»…

Όσον αφορά την αμυντική αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι «κιτρινόμαυροι» σε κάθε παιχνίδι, από τον εκάστοτε αντίπαλό τους, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα διαιωνιστεί τόσο στην Γ΄ Εθνική, όσο και στη Φούτμπολ Λιγκ. Σαν δικαιολογία (χρησιμοποιείται συχνά) στέκει, όπως αντίστοιχα έχει βάση και η συζήτηση περί κακών αγωνιστικών χώρων και κούρασης.

Κανείς δεν πρόκειται να παίξει τον Άρη σε αυτές τις κατηγορίες ανοιχτά. Η ποιότητα του κιτρινόμαυρου» ρόστερ είναι τέτοια που, όποια ομάδα θέλει να τον κοντράρει στα ίσια, θα έχει εκμηδενίσει τις ελπίδες της για κάτι  καλό από το πρώτο λεπτό. Αντίστοιχα η ποιότητα είναι τέτοια, ώστε ο παίκτης του Άρη -όποιος κι αν είναι αυτός- να μην επηρεάζεται από τους κακούς αγωνιστικούς χώρους, αλλά και να μπορεί να διαχειρίζεται ο ίδιος την κούραση, ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα.

Ο Άρης πρέπει να μάθει να ζει με αυτό. Με διπλές ζώνες άμυνας, σκληρό παιχνίδι, καθυστερήσεις και «ανταρτοπόλεμο»…

Δύο πράγματα αν αλλάξει τότε η διαφορά θα είναι εμφανέστατη. Να “απλώσει” το παιχνίδι του και να μην επιμένει στην ανάπτυξη από τα δεξιά -κατά βάση- πλευρά και φυσικά να… σουτάρει. Αρχικά γιατί θα αναγκάσει την αντίπαλη άμυνα να μαρκάρει σε μεγαλύτερο εύρος, άρα να κουράζεται και πιο γρήγορα και έπειτα γιατί θα την υποχρεώσει να πάρει μέτρα, ώστε να αποτρέψει τα σουτ εκτός περιοχής. Έτι θα μπορέσει να χτυπήσει και με κάθετες μπαλιές στην πλάτη της. Όποτε δοκιμάζουν το πόδι τους οι παίκτες του Άρη, δημιουργούν προβλήματα. Το έκαναν -στο ελάχιστο βέβαια- στην Κοζάνη και επί της ουσίας ήταν οι μοναδικές αξιόλογες στιγμές. Ποιότητα υπάρχει, απλά χρειάζεται το καθαρό μυαλό και το σωστό timing για να γίνει.

 

To Top