ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο διπλός στόχος του Πρίφτη έως τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ

Για τον Δημήτρη Πρίφτη οι επόμενες μέρες μέχρι τις 29 Απριλίου που έχει οριστεί από τον ΕΣΑΚΕ ότι θα διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι της β’ φάσης των πλέι οφ, οι στόχοι είναι δύο αλλά άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους.

Η εικόνα του Άρη στην κανονική περίοδο ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα των κίτρινων, ειδικά μετά και την φυγή του Μάικλ Τζένκινς, την απουσία δεύτερου πόλου στην επίθεσή του.

Ο Γουίλ Κάμινγκς αναδείχθηκε μεν πρώτος σκόρερ στην κανονική περίοδο, είναι ο παίκτης από τον οποίο περιστρέφονται όλα στον Άρη, αλλά αυτό δεν αρκεί για να μπορέσει η ομάδα να αντέξει στα πλέι οφ.

Απαιτείται να βρεθεί ένας πιο σταθερός δεύτερος πόλος επιθετικά, για να σταματήσει η ομάδα του Πρίφτη να είναι άκρως προβλέψιμη στο παιχνίδι της. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις ένας παίκτης εκτός του Κάμινγκς (από τους 19 που αγωνίστηκαν φέτος!) είχε διψήφιο αριθμό πόντων και αυτός είναι ο ασταθής Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς με 10,1 πόντους ανά παιχνίδι.

Εδώ “κολλάει” η υλοποίηση του δεύτερου στόχου μέσα στο επόμενο 12ήμερο, που δεν είναι άλλος από την όσο το δυνατόν πιο σωστή ενσωμάτωση του Αντουάν Σκοτ στην ομάδα του Άρη. Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ είναι σκόρερ και σουτέρ και αυτό τον διαφοροποιεί από τον Κάμινγκς, που ως επί το πλείστον σκοράρει μέσα από την διεσδυτική ικανότητά του.

Ο Πρίφτης θέλει να βάλει στην εξίσωση τον Σκοτ που είναι παίκτης που κυρίως σουτάρει. Είχε 44,5% στα τρίποντα στους 14 αγώνες του στο φιλανδικό πρωτάθλημα, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 22 πόντους μέσο όρο.

Εφόσον καταφέρουν οι κίτρινοι να κάνουν τον Σκοτ την δεύτερη βασική επιλογή τους στην επίθεση, ενδεχομένως να παρουσιάσουν πιο πειστικό πρόσωπο στην επιθετική λειτουργία τους, στοιχείο απαραίτητο για να περάσουν την πρώτη τους σειρά στα πλέι οφ φέτος.

To Top