ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Στέφανος Δέδας αναλύει στο PRESSARIS τον Τζένκινς! “Σοβαρός και ποιοτικός παίκτης, αθλητικός γκαρντ και πολύ καλός σουτέρ”

Τον Μάικλ Τζένκινς τον έκανε σκάουτινγκ δύο χρόνια ένας Έλληνας τεχνικός και μάλιστα πρώην συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη στον Άρη υπό τον Φώτη Κατσικάρη και τον Ντέιβιντ Μπλατ, την περίοδο 2009-10.

Ο Στέφανος Δέδας, τεχνικός της Γκαζιαντέπ γνωρίζει πολύ καλά τι παίκτης είναι ο 30χρονος γκαρντ και μέσω του PRESSARIS σκιαγράφησε τα χαρακτηριστικά του.

Ο 34χρονος προπονητής που οδήγησε την ομάδα του στα πλέι οφ του τουρκικού πρωταθλήματος υποστήριξε αρχικά πως “πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή, γιατί ο Τζένκινς είναι σοβαρός και ποιοτικός παίκτης και ταιριάζει σε αυτό που έχει παρουσιάσει ο Άρης μέχρι τώρα.

Πρόκειται για έναν πολύ αθλητικό γκαρντ, παίζει με ευχέρεια και στο “2” και στο “3”, είναι σουτέρ και αυτή είναι η πρώτη σκέψη του, όχι η διείσδυση. Είναι πολύ καλός σουτέρ και όταν βγαίνει από το σκριν (off picks) και όταν έχει ήδη πάρει θέση για να εκτελέσει (spot shooter)” και πρόσθεσε:

“Είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός παίκτης, είναι μαχητής και καλός αμυντικός. Προσωπικά τον θεωρώ καλύτερο αμυντικό από τον Μακ Νιλ, ο οποίος όντως ήταν πολύ καλός σε συγκεκριμένα κομμάτια της άμυνας”.

stefanos-dedas-002

Σε σύγκριση με τον Μακ Νιλ, γιατί πολλοί λογικό είναι να μπουν σε διαδικασία σύγκρισης ο Στέφανος Δέδας εξήγησε πως “είναι καλύτερος σουτέρ, αλλά ο Μακ Νιλ ήταν πιο αποτελεσματικός στη διείσδυση και στη δημιουργία. Βέβαια πολλές φορές έκανε κατάχρηση ντρίμπλας, ενώ ο Τζένκινς είναι παίκτης με πιο απλές αποφάσεις στο παιχνίδι του, αν και λιγότερο “δημιουργός” από τον Μακ Νιλ”.

To Top