ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πληγωμένος στη Λιόν, αλλά τα δίνει όλα για την πρόκριση! (PRESSARIS LIVE, 21:30)

Πληγωμένος μεν, έτοιμος δε είναι ο Άρης για να κερδίσει σήμερα (21:30) τη Βιλερμπάν στο Αστρομπάλ και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή πορεία του.

Το 67-67 του πρώτου αγώνα στο Αλεξάνδρειο έξι βράδια πριν δεν αφήνει περιθώρια για καμία από τις δύο ομάδες να χαλαρώσουν. Ο Άρης χρειάζεται νίκη με… μισό πόντο για να προκριθεί, το ίδιο θέλει και η Βιλερμπάν, που παίζει στην έδρα της και εκτός από αυτοπεποίθηση, έχει να διαχειριστεί και την πίεση του φαβορί και του Αστρομπάλ.

Οι κίτρινοι ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Στην Θεσσαλονίκη κατάφεραν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την δράση των Γουόλτερ Χοτζ και ΝτεΜάρκους Νέλσον (4/17 σουτ, 2 ασίστ και 7 λάθη είχαν οι δυο τους).

Αυτό πρέπει να συμβεί και σήμερα, παράλληλα όμως πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη συνέπεια στο αμυντικό ριμπάουντ, για να μην δοθούν δεύτερες ευκαιρίες που “πλήγωσαν” τους κίτρινους στο Παλέ, κυρίως λόγω του Άντριαν Ούτερ.

Επιπλέον, σήμερα θα υπάρχει στο ροτέισον της Βιλερμπάν και ο πιο ποιοτικός Γάλλος παίκτης της, ο Σαρλς Καουντί, που επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό. Είναι παίκτης που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, σε άμυνα, ριμπάουντ, κλεψίματα, εξαιρετικά χρήσιμος για την Βιλερμπάν.

Το κυριότερο που θα πρέπει να αλλάξει ο Άρης για να έχει ελπίδες πρόκρισης είναι τα ποσοστά του από τη γραμμή των βολών και έξω από τα 6,75μ.. Στο Αλεξάνδρειο τα έσπασαν οι παίκτες του (8/17β., 3/18τρ.), αν κάνουν το ίδιο και στο Αστρομπάλ, δεν θα έχουν καμία τύχη.

Τα προβλήματα υπάρχουν, τα γνωρίζουν όλοι. Χωρίς Ντραγκίσεβιτς και με δύο παίκτες που παίζουν με τη δική τους θέληση, έχοντας… απαγορευτικό από το ιατρικό τιμ κατεβαίνει να παίξει ο Άρης. Πληγωμένος, αλλά το πληγωμένο θηρίο είναι το πιο επικίνδυνο. Ευχής έργο είναι να εμφανιστεί σαν θηρίο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη στο Αστρομπάλ…

To Top