ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρίφτης: “Αμείλικτοι στην άμυνα, να μην αφήσουμε τίποτα…”

Τα πράγματα είναι πολύ απλά για τον Δημήτρη Πρίφτη και το τι πρέπει να κάνει αύριο ο Άρης. Αμείλικτος στην άμυνα, να μην αφήσει τίποτα στη Βιλερμπάν να το κάνει με ευκολία…

Ο τεχνικός του Άρη επεσήμανε: “Πρέπει να μπούμε με πολύ μεγάλη ένταση, να είμαστε αμείλικτοι αμυντικά, να βρούμε μία βάση μέσα από αυτό. Να δούμε αν μπορεί αυτό μας δώσει εύκολα καλάθια, να ανοίξουμε λίγο το σκορ. Η Βιλερμπάν είναι πολύ σκληρή, μπορεί να παίξει πολύ δυνατή άμυνα. Είναι κοντρολαρισμένη στο σετ παιχνίδι. Παίζει με μεγάλη ένταση αμυντικά και έχει και καλές προσωπικότητες ειδικά στα γκαρντ. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να βελτιωθούμε στην επίθεση απέναντι σε καλές άμυνες, αλλά και πάλι η βάση θα μας πρέπει να είναι αμυντική. Πρέπει να είμαστε πολύ σκληροί και να μην αφήσουμε στην άμυνα τίποτα. Να μην αφήσουμε στη Βιλερμπάν να κάνει το παιχνίδι της. Ό,τι κάνει, να μην το κάνει με ευκολία, να μην έχει εύκολα διαβάσματα, χαλαρά μέτρα μέσα στο γήπεδο…”.

Ρωτήθηκε να σχολιάσει το ότι η Βιλερμπάν παρουσιάζει αστάθεια στην απόδοσή της και απάντησε: “Πιο μεγάλη διαφορά έχει η Στρασμπούρ από εντός και εκτός έδρας αγώνες. Η Στρασμπούρ είναι ακόμα πιο ασταθής. Η Βιλερμπάν επειδή είναι πιο σκληρή και πιο έμπειρη ομάδα, δεν έχει πολύ μεγάλες διαφορές σε αυτό το κομμάτι. Είναι σχετικό να λέμε ότι είναι ασταθής…”.

Για το ότι η Βιλερμπάν παρουσιάζει ίσως και καλύτερο πρόσωπο εκτός έδρας σε σχέση με τους αγώνες της στο Αστρομπάλ είπε: “Εδώ πρέπει να εξαντλήσουμε τα πάντα. Να κερδίσουμε έστω και μισό καλάθι παραπάνω, όσο πιο μεγάλη διαφορά μπορούμε να χτίσουμε. Να συγκεντρωθούμε στο να κερδίσουμε το παιχνίδι και από εκεί και πέρα έχοντας τη λογική να μην αφήσουμε τίποτα εύκολο, να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε από αυτό το ματς. Ίσως το γεγονός ότι στα εντός έδρας δεν είναι τόσο καλή όσο η Στρασμπούρ να μας δίνει μια αισιοδοξία, αλλά όλα είναι σχετικά. Πρέπει τα πάντα να τα κυνηγήσεις, όλα πρέπει να τα πιάσεις”.

Για το αν εστιάζει την προσοχή του στο δίδυμο Χοτζ – Νέλσον της Βιλερμπάν στην περιφέρεια είπε: “Αυτοί οι δύο είναι οι βασικοί δημιουργοί και από την άμυνα σε αυτούς θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα δημιουργηθούν φάσεις για τους υπόλοιπους παίκτες. Όσο πιο έξυπνοι και σκληροί είμαστε σε αυτούς τους δύο, τόσο λιγότερο παιχνίδι θα έχουν και οι υπόλοιποι, ώστε να μην αφήσουμε μακρινά σουτ στον Σι, στον Λανγκ και φυσικά να έχουμε έλεγχο και στα ριμπάουντ”.

Για το πώς θα καλυφθεί το κενό του Ντραγκίσεβιτς και αν θα παίξει ο Γιάνκοβιτς στο “4” είπε: “Είναι δεδομένο. Το είδαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια, παρότι υπάρχει μια ιδιαιτερότητα εδώ. Η Βιλερμπάν έχει έναν παίκτη που είναι πολύ κοντά στα μέτρα του Ντραγκίσεβιτς, τον Ντράγκοβιτς. Στα προηγούμενα παιχνίδια η χρήση του Βλάντο στο “4” ήταν και λίγο αναγκαστική λόγω χαμηλών σχημάτων του αντιπάλου. Τώρα υπάρχει ένα 4αρι που μοιάζει στον Ντραγκίσεβιτς και ο Ούτερ που είναι μεγάλο κορμί, ουσιαστικά είναι 5 προς 4… Θα έχουμε ένα πλεονέκτημα στην ταχύτητα και έναν προβληματισμό μέσα στην ρακέτα”.

Για το αν ταιριάζει περισσότερο στον Γιάνκοβιτς να παίζει “4” σχολίασε: “Πιθανόν σε δεδομένες στιγμές να είναι πιο παραγωγικός και με τον τρόπο που παίζουμε. Έχει πιο πολύ χώρο να δράσει και όσες φορές έχει κληθεί να το κάνει, έχει λειτουργήσει αυτό. Είναι πιο πολύ συγκυριακό πάντως…”.

To Top