ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρώτη αποστολή εκτός έδρας στην Ευρώπη και η μοίρα του αγώνα στα χέρια του (PRESSARIS LIVE, 19:30)

Ο Άρης επιστρέφει στις εκτός έδρας (επικίνδυνες) αποστολές στην Ευρώπη. Η αρχή γίνεται σήμερα (19:30, ΕΡΤ3) στη Τσεχία και απέναντι στη Νίμπουρκ για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και στόχο να δείξει ότι έπαθε και έμαθε…

Το πάθημα το βίωσε στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στην Αμαλιάδα, όταν και έχασε από τον Κόροιβο το (φαινομενικά) πιο εύκολο παιχνίδι στην πρώτη τετράδα αγώνων του. Αντέδρασε με δύο νίκες στο Αλεξάνδρειο, κόντρα σε Ζιέλονα Γκόρα και ΑΕΚ, αλλά το αν… έμαθε, θα φανεί εν πολλοίς σήμερα.

Παίζει εκτός έδρας και πάντα σε τέτοια παιχνίδια ο χαρακτήρας πρέπει να βγαίνει πιο μπροστά ακόμα κι από την τακτική και το όποιο αγωνιστικό πλάνο υπάρχει.

Ο Άρης οφείλει να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που παρουσίασε στην Αμαλιάδα. Οφείλει να βγάλει στο παρκέ τον χαρακτήρα που είχε με τη Ζιέλονα Γκόρα και την ΑΕΚ.

Οι Τσέχοι δεν είναι καλύτερη ομάδα του Άρη, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή ομάδα. Τουναντίον… Είναι ομάδα που στηρίζει πολλά στον ρυθμό και το μακρινό σουτ, περίπου ότι και ο Κόροιβος δηλαδή, αλλά σε καλύτερο ποιοτικά επίπεδο. Χρειάζεται προσοχή, το έχουν πει και οι προπονητές και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος χθες, αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Άρης είναι αυτός που θα καθορίσει τη μοίρα του αγώνα.

Αυτό έγινε και πέρσι στο ίδιο γήπεδο. Ο Άρης ήταν πολύ κακός, μπήκε στο ρυθμό της Νίμπουρκ και γνώρισε μια ήττα παρουσιάζοντας κακό πρόσωπο.

Οι παίκτες και των δύο ομάδων έχουν αλλάξει, στον Άρη σε μεγαλύτερο ρυθμό, στη Νίμπουρκ σε λιγότερο, αλλά η ουσία του παιχνιδιού δεν διαφοροποιείται. Οι κίτρινοι είναι αυτοί που ελέγχουν τη μοίρα του…

To Top