ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πρώτος στην λίστα του Άρη ο Τζέραλντ Ρόμπινσον

Ο Τζέραλντ Ρόμπινσον είναι ίσως η πρώτη επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη την συγκεκριμένη στιγμή για να καλύψει το κενό στην περιφέρεια του Άρη. Το αν θα αποκτηθεί ο έμπειρος Αμερικανός γκαρντ είναι κάτι που θα απαντηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρόμπινσον φαίνεται πως έχει κερδίσει την συγκεκριμένη περίοδο την προτίμηση του Πρίφτη για να καλυφθεί το κενό στην περιφέρεια, αλλά η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη.

Ο Ρόμπινσον αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του Ιράν, όπου έχει υψηλό συμβόλαιο, αλλά θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη. Δεν έχει διευκρινιστεί αν οι απαιτήσεις του Ρόμπινσον είναι εντός των διαθέσιμων χρημάτων που θέλει να δώσει η ΚΑΕ.

Είναι 28 χρονών, έχει ύψος 1,85μ. και αγωνίζεται στις θέσεις “1” και “2”. Αποφοίτησε από το Τζόρζια το 2012 χωρίς να γίνει ντραφτ και άμεσα ξεκίνησε την καριέρα του στην Ευρώπη. Ξεκίνησε στο Βέλγιο την περίοδο 2012-13 με την Λοβέν.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Γκαλίλ Γκιλμπόα στο Ισραήλ και την σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε στην Ρίγα, όπου σε 25 αγώνες στην ανταγωνιστική VTB λίγκα είχε 17,8 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 5,2 ασίστ σε 25 αγώνες.

Την περσινή σεζόν βρέθηκε στην Γαλλία φορώντας την φανέλα της Ναντέρ. Είχε 13,9 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 4,3 ασίστ μέσο όρο σε 19 αγώνες του γαλλικού πρωταθλήματος, ενώ σε 9 παιχνίδια στο Γιούροκαπ είχε 11,1 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ.

Αποφάσισε να αποχωρήσει από την γαλλική ομάδα, γιατί βρήκε ιδιαίτερα υψηλό συμβόλαιο στο Ιράν από την Πετροχίμι, την οποία οδήγησε στην 3η θέση στο FIBA Asia Champions Cup το φθινόπωρο έχοντας 17,6 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 5,1 ασίστ ανά αγώνα.

Στο πρωτάθλημα του Ιράν σε 17 αγώνες έχει 20,9 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 4,3 ασίστ μέσο όρο αγωνιζόμενος σχεδόν 31 λεπτά.

To Top