ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Οι παίκτες του Άρη άργησαν να προσαρμοστούν στη Football League»

Η απόκτηση πολλών παικτών με βιογραφικό στην πρώτη κατηγορία κόστισε βαθμούς στον Άρη στη Football League, σύμφωνα με τον Στάθη Σταθόπουλο.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε ότι η αργή προσαρμογή ποδοσφαιριστών με υψηλότερες παραστάσεις είχε αντίκτυπο στην πορεία των «κίτρινων».

Κατά τ’ άλλα, αναφέρθηκε στις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν στο πρωτάθλημα, σημειώνοντας ότι βασικό πρόβλημα είναι το οικονομικό και υπογραμμίζοντας ότι, κατά τη γνώμη του, είναι λάθος και τα κριτήρια ανόδου και υποβιβασμού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σταθόπουλος

Για το πώς βλέπει φέτος τη Football League: «Θα έπρεπε να είναι διαφορετικό το πρωτάθλημα. Δεν είναι αυτό που πρέπει εξαιτίας του οικονομικού προβλήματος που μαστίζει όλες τις ομάδες. Όταν οι ομάδες που έχουν στόχο πρωταθλητισμό ξεκινούν νωρίς, και οι 4-5 εβδομάδες προετοιμασίας γίνονται τελικά 12, είναι πολύ δύσκολο να κάνουν προγραμματισμό. Τι πρωτόκολλο προπονητικό μπορείς να εφαρμόσεις; Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δουλέψεις εμπειρικά».

Για το βασικό πρόβλημα της κατηγορίας: «To κυριότερο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Κατά τ’ άλλα, πάντα έχει ένα ενδιαφέρον ως πρωτάθλημα. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καλός ο τρόπος ανόδου και καθόδου, δεν κρατά το ενδιαφέρον από ένα σημείο και μετά. Πρέπει να δίνεται κίνητρο στις ομάδες. Ήδη έχουμε διανύσει ένα σημαντικό μέρος του πρωταθλήματος και ήδη οι μισές ομάδες είναι αδιάφορες».

Για την αποχώρηση ομάδων στο μέσο των πρωταθλημάτων: «Προβλέπεται να φύγουν κι άλλες ομάδες. Με βάση τις υποχρεώσεις που υπάρχουν και δεν μπορούν να καλυφθούν, προβλέπεται αφαίρεση βαθμών. Κάτι που προφανώς και θα συνιστά αλλοίωση του πρωταθλήματος».

Για το πώς βλέπει τη μάχη της ανόδου ανάμεσα σε Απόλλωνα, Λαμία και Άρη: «Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία δείχνει την αξία των ομάδων αυτών. Περίμενα πολλά περισσότερα από τον Άρη, αλλά είναι η απόδειξη ότι μαζεύοντας πολλούς παίκτες με βιογραφικό από την Α’ κατηγορία μπορεί να σου στοιχίσει βαθμολογικά, εξαιτίας της αργής προσαρμογής τους στην κατηγορία».

Για τις δυσκολίες που συναντά ένας προπονητής στη Football League: «Πρώτο και κύριο είναι ο τρόπος παιχνιδιού. Μετά είναι τα γήπεδα. Έπειτα η συνέπεια ή όχι της διοίκησης. Υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Και βέβαια κατά πόσο μπορεί να προσαρμοστεί ένας παίκτης που είναι μεταγραφή και να δεθεί με την ομάδα».

Για το επάγγελμα του προπονητή στην Ελλάδα: «Είναι υποβαθμισμένο το επάγγελμα του προπονητή στην Ελλάδα. Προσωπικά απέχω πολύ καιρό επειδή διαφωνώ με κάποια πράγματα. Το μέλλον των προπονητών στη χώρα μας το οριοθετώ πλέον περίπου στις οκτώ αγωνιστικές».

Για την πορεία των Τρικάλων: «Ενώ τα Τρίκαλα ήταν πολύ καλά και πέρυσι, συμβαίνει να αλλάζουν πολύ συχνά το ρόστερ. Εκεί χάνονται οι βαθμοί. Βλέπετε τώρα που βρήκαν μια χημεία έχουν κάνει μαζεμένες νίκες».

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν: «Δεν συμφωνώ με τη μείωση του αριθμού των ομάδων στις δυο πρώτες κατηγορίες. Θα πρέπει όμως να έχουν οριστεί όλα αυτά που λέει ο κανονισμός από την αρχή και να ξέρουν όλοι πόσοι θα ανέβουν και πόσοι θα πέσουν. Τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των αδειοδοτήσεων, θα πρέπει να είναι γνωστά από το ξεκίνημα του χρόνου».

To Top