ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μπακασέτας στο PRESSARIS: «Απλήρωτοι και μη, όλοι παίζαμε μόνο για τον κόσμο του Άρη»!

Εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του με τα «κίτρινα» στην Λιβαδειά. Έδειξε ικανός να σηκώσει στις πλάτες του το επιθετικό πρόβλημα του Άρη, όμως μία κόκκινη κάρτα στον Πλατανιά στέρησε άδικα την βοήθεια του από την ομάδα. Ο λόγος για τον Τάσο Μπακασέτα που παρότι δανεικός από τον Αστέρα Τρίπολης προσπάθησε να βοηθήσει στην παραμονή του Άρη.

 Συνέντευξη στον Νίκο Οικονόμου

Ο νεαρός επιθετικός μιλά στο PRESSARIS για το πως έζησε την εμπειρία του να φοράς την φανέλα του Άρη, να αγωνίζεσαι υπό πίεση με ένα τόσο μεγάλο σύλλογο, ενώ χωρίς δεύτερη σκέψη τονίζει πως θα επέστρεφε κάποια μέρα στον Άρη.

Τάσο, δυστυχώς ο Άρη δεν κατάφερε. Τι μένει από αυτή την χρονιά;

«Δεν υπάρχουν πολλά λόγια να πει κανείς. Δεν θέλαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι όλοι να σηκώσουμε τα κεφάλια. Από τους ποδοσφαιριστές μέχρι την διοίκηση και την ευρύτερη οικογένεια του συλλόγου. Όσοι μείνουν στον σύλλογο πρέπει από τώρα να αναλογιστούν τι έφταιξε και να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό για την επόμενη μέρα».

Ποια κατάσταση αντίκρισες ερχόμενος στον Άρη τον Ιανουάριο;

«Τα πράγματα δεν ήταν καλά, όμως , υπήρχε πίστη ότι όλα θα μπορούσαν να ανατραπούν. Μπορούσαμε να τα καταφέρουμε όμως υπήρχαν θέματα εξωαγωνιστικά που δεν μας το επέτρεπαν. Το παιχνίδι στον Πλατανιά ήταν το «κλειδί» της παραμονής του Άρη. Εκεί παίχθηκαν πολλά και  δυστυχώς παίχθηκαν εις βάρος του Άρη. Όλα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν εκείνο το παιχνίδι είχε διαφορετική κατάληξη.  Έβλεπα συμπαίκτες μου να έχουν οικονομικά προβλήματα οπότε είναι λογικό η κατάσταση να ήταν κάπως τραγική εκείνη την περίοδο. Όλοι έχουμε  μερίδιο για τον υποβιβασμό. Ότι και να συνέβη κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας».

Στήριξη από την διοίκηση υπήρξε;

 «Δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη γι αυτό γιατί ήμουν στην ομάδα μόνο τους τελευταίους 4 μήνες. Υπήρξαν όμως στιγμές που ήταν δίπλα μας. Όταν, όμως τα πράγματα ήταν πραγματικά δύσκολα αδυνατούσαν να δώσουν λύση. Δεν μπορώ να ξέρω αν είχαν την δυνατότητα όμως το πρόβλημα υπήρχε και ήταν τριγύρω μας».

 Πως εισέπρατες το κλίμα στα αποδυτήρια;

 «Παρά τις δυσκολίες όλοι μας αποσκοπούσαμε στο να βγάζουμε μόνο τον καλό μας εαυτό. Δουλέψαμε πολύ, αφήσαμε στην άκρη τα προβλήματα και όλα όσα ακουγόντουσαν και δώσαμε  και την ψυχή μας για το καλό της ομάδας. Μπορεί να μην τα καταφέραμε αλλά θέλουμε ο κόσμος να το ξέρει αυτό. Μας έδειξε ότι το αναγνωρίζει και τον ευχαριστούμε γι αυτό».

Μετάνιωσες για την επιλογή σου να έρθεις στον Άρη;

«Φυσικά και όχι. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αγωνίστηκα σε ένα σύλλογο με τόσο βαριά φανέλα και με τόσο πίεση σε παιχνίδια ακόμα και με μικρότερες ομάδες. Έζησα πίεση και με τον Αστέρα αλλά ήταν σε παιχνίδια όπως ο ημιτελικός και ο τελικός κυπέλλου. Πρώτη φορά ένιωσα πίεση σε παιχνίδια όπως με την Ξάνθη, τον Λεβαδειακό κ.α. Ήταν η ιδανικότερη για εμένα επιλογή ο Άρης. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο, όμως η αποβολή στα Χανιά με άφησε σχεδόν ένα μήνα εκτός γηπέδου. Η απραξία αυτή με επηρέασε».

Το μέλλον σου πλέον;

«Επιστρέφω στην Τρίπολη όπου θα περάσω τις εορτές του Πάσχα. Με την ευκαιρία να ευχηθώ καλές γιορτές και στον κόσμο του Άρη. Έπειτα θα ενσωματωθώ με την υπόλοιπη ομάδα του Αστέρα και θα ξεκινήσω κανονικά τις προπονήσεις αφού ο δανεισμός μου ολοκληρώθηκε».

Θα επέστρεφες κάποια μέρα στον Άρη;

«Με αυτά που έζησα φυσικά και ναι. Θα είναι ευχής έργον να επιστρέψω μια μέρα σε αυτόν τον σύλλογο και να παίξω για αυτόν τον κόσμο αρκεί οι καταστάσεις να είναι διαφορετικές. Δεν κλείνω την πόρτα στον Άρη. Ο Άρης θα επιστρέψει γιατί είναι απλά ένας τεράστιος σύλλογος».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο του Άρη;

«Προσωπικά θέλω να τους ευχαριστήσω για την υποδοχή τους. Ένιωσα χάρη σε αυτούς μέλος της ομάδας από τα πρώτα λεπτά που ήρθα στη Θεσσαλονίκη. Να ξέρουν ότι όλοι μας απλήρωτοι και μη αγωνιστήκαμε για αυτούς. Μόνο γι αυτούς! Δώσαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να ανταποδώσουμε την στήριξη τους. Μια μεγάλη συγγνώμη που δεν τα καταφέραμε. Εύχομαι δύναμη και αισιοδοξία και σύντομα ο Άρης θα επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει».

 

 

 

 

 

 

To Top