Η «καυτή ατζέντα» της γενικής συνέλευσης

Οι μέρες είναι κρίσιμες, δύσκολες, ιστορικές για τον Άρη. Το παρόν και το μέλλον του συλλόγου δοκιμάζονται, οι τύχες του κρίνονται, το επίτευγμα της Λέσχης βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Στις 4 Μαΐου θα διεξαχθεί η κρίσιμη γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών και το PRESSARIS επιχειρεί να αναλύσει τα λεπτά σημεία της «καυτής ατζέντας».

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Η Κοινωνία Μελών Άρη όρισε για την Παρασκευή 4 Μαΐου τη έκτακτη γενική συνέλευση, εκεί όπου όλοι θα ανοίξουν τα χαρτιά τους, θα κριθεί το έργο της διοίκησης και θα ζυγιστούν θέσεις και προθέσεις. «Ο λαός θα αποφασίσει», όπως κατά κόρον έχει ειπωθεί το τελευταίο διάστημα.

Τρία είναι τα καυτά σημεία:

1. Η επανεξέταση απόφασης προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου παράτασης θητείας Διοικητικού Συμβουλίου ΠΑΕ ΑΡΗΣ».

 Στις 22 Φεβρουαρίου δόθηκε η εντολή για παράταση της θητείας της νυν διοίκησης για συν ένα χρόνο (μέχρι τον Ιούνιο του 2014), μετά την υπερψήφιση της σχετικής πρότασης που τέθηκε στο σώμα. Ο λόγος ήταν ένας και μοναδικός. Σύμφωνα με τα όσα ανέλυσαν ο Θανάσης Αθανασιάδης και ο Γιάννης Κόντης: «θα υπάρξει δανεισμός κεφαλαίου 2.500.000 ευρώ από ξένο επενδυτικό όμιλο, στα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, προκειμένου να ανασάνει ο σύλλογος. Η εισροή θα ξεκινήσει άμεσα και θα συνεχιστεί σταδιακά μέχρι το παραπάνω ποσό, ίσως και μεγαλύτερο εφόσον χρειαστεί».

Τα χρήματα αυτά στη μορφή και με την αμεσότητα που είχαν υποσχεθεί οι παράγοντες του Άρη δεν φαίνεται να έχουν μπει, αν και την Παρασκευή ο Γιάννης Κόντης δήλωσε ότι ήδη έχει γίνει μια πρώτη εισροή στα ταμεία της ΠΑΕ «από όμιλο της Ελβετίας». Οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι μεγάλες και παραμένουν. Η διοίκηση, λοιπόν, θα κληθεί να εξηγήσει τι έγινε σε αυτό το διάστημα των δυο μηνών, εάν υφίσταται σε πρακτικό επίπεδο το θέμα ή αποτέλεσε ένας ελιγμός για να ξεπεραστούν προσωρινά τα προβλήματα εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου, διαφορετικά θα τεθεί θέμα άρσης της απόφασης για παράταση της θητείας.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι κατ’ επανάληψη έχει ειπωθεί δημόσια, αλλά και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι η εισροή κεφαλαίων… σκοντάφτει στη διαδικασία νόμιμης εμφάνισής της στα ταμεία της ΠΑΕ. Εφόσον, λοιπόν, δεν πρόκειται για μια εφαρμόσιμη λύση, το ερώτημα είναι εάν συνεχίσει να υφίσταται…

2. “Πρόταση ανανέωσης ή μη, εμπιστοσύνης προς το Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑΕ ΑΡΗΣ».

Η αποτυχημένη αγωνιστικά, διοικητικά χρονιά, η αποτυχία εξόδου στην Ευρώπη, η χειρότερη (9η) θέση των τελευταίων έξι χρόνων, το άνοιγμα των χρεών κατά περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, συνιστούν ένα τοπίο ικανό να θέσει σε αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητα της διοίκησης. Σαφώς από την προκήρυξη της γενικής συνέλευσης τίθεται θέμα εμπιστοσύνης της διοίκησης. Η διοίκηση θα κριθεί για τις πράξεις της. Ο κόσμος θα κληθεί να αποφασίσει…

3. “Πρόσκληση και Προϋποθέσεις επενδυτικού ενδιαφέροντος – Μεταβίβασης μετοχών ΠΑΕ ΑΡΗΣ – Αλλαγής μετοχικής σύνθεσης ΠΑΕ ΑΡΗΣ».

Ένα επίσης καυτό σημείο. Εδώ «έρχεται» η φιλολογία των τελευταίων ημερών. Τα λόγια καλούνται να γίνουν πράξη. Εφόσον ο Γιάννης Κόντης έχει πρόταση στα χέρια του για συγκεκριμένη εταιρία, όμιλο ή οτιδήποτε άλλο, προκειμένου να μπουν χρήματα στην ΠΑΕ καλείται να την παρουσιάσει.

Όπως καλείται ο οποιοσδήποτε να παρουσιάσει μια άλλη πρόταση, σχέδιο, λύση σωτηρίας της ΠΑΕ, με συγκεκριμένη περιγραφή, θέσεις και αίτημα. Όχι λόγια, θεωρίες, ρομαντισμούς χωρίς ουσία σε δύσκολες καταστάσεις. Ανάλογα, λοιπόν, με τις προτάσεις, θα καθοριστεί το αύριο του συλλόγου.

Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον; Ας παρουσιαστεί. Υπάρχει πρόταση για απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών; Ας εκφραστεί. Υπάρχει πρόταση διάλυσης της Κοινωνίας Μελών; Ας επιχειρηματολογήσουν οι εμπνευστές και υποστηρικτές της.

Ο κόσμος του Άρη θα κληθεί να αποφασίσει για όλα. Το PRESSARIS φωτίζει τα συγκεκριμένα σημεία, τα οποία θα πρέπει να έχει μελετήσει καλά ο κάθε Αρειανός που θα κληθεί να αποφασίσει για τις τύχες της αγαπημένης του ομάδας. Οι ώρες είναι δύσκολες και κρίσιμες και θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε όλες τις πλευρές του φεγγαριού. Τις φωτεινές και τις σκοτεινές…

To Top