Η Λέσχη ξαναζωντάνεψε, η ΠΑΕ ψάχνει “ζεστό χρήμα”, ζητούνται έγγραφες προτάσεις!

Η μαραθώνια συνέλευση διάρκειας 8,5 ωρών της Κοινωνίας Μελών διακόπηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου… Οι κρίσιμες αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» του κιτρινόμαυρου συλλόγου δεν πάρθηκαν, η αγωνία όλων παίρνει παράταση και το PRESSARIS το οποίο βρέθηκε στο Βελλίδειο και παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό τα όσα έγιναν αναλύει τα γεγονότα.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ποια ήταν τα σημαντικά σημεία, διαπιστώσεις της γενικής συνέλευσης;

1. «Ανάσταση της Λέσχης», «αναγέννηση», «επανεκκίνηση», «ήταν η… πρώτη γενική συνέλευση της Λέσχης». Μερικά από τα όσα  ακούστηκαν στην αίθουσα του Βελλίδειου, από επώνυμους και ανώνυμους φίλους του Άρη. Ναι, είναι αλήθεια. Η Κοινωνία Μελών, η Λέσχη, όπως είναι στη συνείδηση του κιτρινόμαυρου κόσμου ξαναζωντάνεψε! Οι διάλογοι, οι τοποθετήσεις των μελών, οι κουβέντες που ακούστηκαν, ακόμη και τα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν πριν, κατά και μετά τις εργασίες της συνέλευσης αποδεικνύουν ότι το επίτευγμα αυτό του κιτρινόμαυρου κόσμου πήρε νέα πνοή και αποτελεί μια ενεργή ελπίδα όλου του συλλόγου. Κυρίως σε ότι αφορά τη διαδικασία, η οποία όπως εξελίχθηκε μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο. Ξεπεράστηκαν φόβοι και εσωστρέφειες, ειπώθηκαν σημαντικά πράγματα, άλλα ρεαλιστικά, άλλα με συναίσθημα.

Η συμμετοχή, όμως, δεν ήταν αυτή που επιβάλλουν οι στιγμές. Με περίπου 750 ταμειακώς εντάξει μέλη και μέσα στην αίθουσα 2.000 κόσμο, ο Άρης δεν μπορεί να κάνει το άλμα για να βγει από την κρίση.

Η φλόγα ξανάναψε… Δεν πρέπει να σβήσει. Αλλά να φουντώνει κάθε μέρα και περισσότερο.

2. Η ΠΑΕ Άρης  χρειάζεται ακόμη απεγνωσμένα οξυγόνο. Χρειάζεται με απλά λόγια χρήματα «ζεστά», ρευστό για να κλείσουν οι μεγάλες πληγές, διαφορετικά κινδυνεύει με κατάρρευση, με ντόμινο προσφυγών, με τεράστια προβλήματα στην αδειοδότηση της, με την ίδια την ύπαρξή της. Τα χρήματα αυτά απαιτούνται… χθες. Όπως σημείωσε από το βήμα ο Θανάσης Αθανασιάδης άμεσα χρειάζονται 1.000.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει ο σύλλογος και μέσα στις επόμενες μέρες απαιτούνται συνολικά 2,5 εκατομμύρια. Ποιος θα τα δώσει; Ποιος θα εξασφαλίσει το οξυγόνο για να συνεχίσει να αναπνέει ο σύλλογος;

3. Ζητούνται ξεκάθαρες προτάσεις και φυσικά εγγράφως. Τίποτα από αυτά που ακούστηκαν στη συνέλευση δεν ήταν ξεκάθαρο. Ο Γιάννης Κόντης παρουσίασε μια πρόταση, με πολλά ερωτηματικά. Δεν έπεισε ότι έχει την λύση. Έδειξε προχειρότητα μιλώντας για τη συμμετοχή του Ισπανού αντιπροέδρου της Morgan Stanley. Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι έχει την λύση, θα πρέπει να την παρουσιάσει ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα για να μπορεί να κρίνει ο κόσμος. Από κει και πέρα, ακούστηκαν μόνο προθέσεις, «εάν και εφόσον»…

Η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωνίας ήταν η παρουσίαση ενός μοντέλου διοίκησης με τρεις εναλλακτικές λύσεις, σίγουρα μια καλή προσπάθεια, αλλά άμεσα δεν δίνει το απαιτούμενο για τον σύλλογο οξυγόνο που προαναφέραμε. Μπορεί να αποτελέσει, όμως, την αφορμή για την ενεργοποίηση κάποιων επιχειρηματιών και παραγόντων. Και φυσικά, να μην… θαφτεί.

4. Μεγάλα λάθη, μεγάλη η οικονομική τρύπα… Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ακούστηκαν εν μέσω αναλύσεων, αλλά και έντονων αντιπαραθέσεων οικονομικά στοιχεία, νούμερα, χρέη με πολλά μηδενικά. Η ΠΑΕ Άρης τα τελευταία έξι χρόνια έχει δημιουργήσει μια οικονομική τρύπα περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ! Από όλες τις διοικήσεις και από όλους τους παράγοντες που πέρασαν από τον σύλλογο. Έγιναν τεράστια λάθη από όλους. Λάθη που προκάλεσαν τη μεγάλη τρύπα, η οποία απειλεί να «καταπιεί» τον σύλλογο. Όσο, όμως θα υπάρχει ανάλωση για το ποιος έκανε τα περισσότερα, τότε χάνεται πολύ έδαφος και χρόνος. Τώρα, όπως ειπώθηκε ζητείται άμεσα «να πληρωθεί ο… λογαριασμός». Εδώ και τώρα. Είτε από αυτούς που τον φούσκωσαν, είτε –όπως ειπώθηκε και στο Βελλίδειο- από τον ίδιο τον κόσμο του Άρη, όσο κι αν αυτό είναι άδικο και δυσάρεστο.

To Top