H “άλλη πλευρά” πίσω από το “χρυσάφι” που ζήτησε ο Κούπερ!

Ο Άρης προσπάθησε να προσεγγίσει τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να συνεργαστεί για τα επόμενα δυο χρόνια. Ο Αργεντινός προπονητής είτε μέσω των… αναπάντητων κλήσεων του, είτε μέσω της έμμεσης απάντησης που έστειλε με τον μάνατζερ του αποδείχθηκε αρνητικός στο να επιστρέψει στο Κλεάνθης Βικελίδης, ζητώντας τελικά “χρυσάφι”!

1. Ο Άρης ήταν διατεθειμένος να προσφέρει ένα ποσό περίπου 300.000-350.000 ευρώ ξεπερνώντας τις δυνατότητες του. Έφτασε να ανεβάσει τον πήχη με άλλα λόγια σχεδόν στο 400% του αρχικού προϋπολογισμένου μπάτζετ για τον πάγκο. Ο Κούπερ προφανώς δεν πίστεψε ότι οι κίτρινοι θα έκαναν την δική τους υπέρβαση.

2. Παρά τις αρχικές εντυπώσεις, η πλευρά του προπονητή ξεκίνησε από ένα ποσό 550.000-600.000 ευρώ ευρώ, το οποίο στην τελική μορφή έφτασε μαζί με τους συνεργάτες τα 800.000 ευρώ! Με απλά μαθηματικά μαζί με την εφορία το ποσό θα ξεπερνούσε το 1,1 εκατομμύριο ευρώ. Ποσό τεράστιο για το σύνολο των ελληνικών ομάδων.

3. Ο Κούπερ διεμήνυσε ότι στη βαλίτσα της αποχώρησης του από τη Θεσσαλονίκη, εκείνο το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου 2011, έπαιρνε μαζί του τη δυσαρέσκεια για τον άσχημο τρόπο με τον οποίο βίωσε το τέλος της προηγούμενης συνεργασίας του από την διοίκηση Αθανασιάδη στον Άρη (υπάρχουν πολλά παράπονα για τον τρόπο που φέρθηκαν και σε αυτόν και στους συνεργάτες του…). Ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι όψιμοι… Κουπερολάγνοι ασπάζονταν τότε τα περί “γεροξεκούτη”! Ο Αργεντίνος προφανώς δεν το ξέχασε.

4. Ένας βασικός λόγος ήταν ότι ο Κούπερ μετά το… στραπάτσο που είχε στην Τουρκία, όταν “βυθίστηκε” μαζί με την Ορντούρσπορ, δεν θέλησε να ρισκάρει περισσότερο, θεωρώντας, ότι το ρόστερ του Άρη είναι συγκεκριμένων δυνατοτήτων, δεν έστησε αυτός την ομάδα και είναι αρκετά μακριά από τη δική του φιλοσοφία, ώστε να του δώσει το κίνητρο να επιστρέψει.

Επί της διαδικασίας; Όπως είπε σε ανύποπτο χρόνο ο δικηγόρος του Μηνάς Λυσάνδρου “το τάιμινγκ δεν είναι καλό” για την επιστροφή. Ο Κούπερ απέφυγε να βγει στο τηλέφωνο ο ίδιος, έβαλε μπροστά τον ατζέντη του και τα… εκατομμύρια και τελικά δεν προχώρησε η οποιαδήποτε επιθυμία συνεργασίας.

Ο Άρης γυρίζει σελίδα. Δεν μπορεί να μείνει στα “αν” και στα “ίσως” και επιχειρεί να τραβήξει τον δρόμο του. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

To Top