ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Άρης: Δεύτερος με 29 ποδοσφαιριστές και η ξεχωριστή… μοιρασιά στους τερματοφύλακες!

Ο Άρης είχε σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα και πήρε τη 2η θέση γιατί πορεύτηκε με ένα συμπαγές ρόστερ, χρησιμοποιώντας συνολικά 29 ποδοσφαιριστές στις 26 αγωνιστικές και αποτελεί ιδιαίτερο στατιστικό στοιχείο η μοιρασιά στους τερματοφύλακές του!

Η Superleague έκανε μια ανασκόπηση στο πρωτάθλημα με βάση τις συμμετοχές των ποδοσφαιριστών στις 14 ομάδες.

Αναλυτικά: “Η Λαμία και η ΑΕΛ, οι ομάδες που έκαναν πολλές μεταγραφές στη χειμερινή περίοδο, είναι οι ομάδες που χρησιμοποίησαν τους περισσότερους παίκτες στο πρωτάθλημα Super League Interewetten. Συνολικά από 39 η κάθε ομάδα.

Μάλιστα είναι και αυτές οι ομάδες, που είχαν τους περισσότερους παίκτες στη βασική ενδεκάδα. Συνολικά από 35 χρησιμοποιήθηκαν στο βασικό τους σχήμα στα 26 παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ επίσης χρησιμοποίησε πολλούς, αρχικά με τις πολλές αλλαγές από αγώνα σε αγώνα όταν είχε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, αλλά και την έντονη μεταγραφική δραστηριότητα, με αναχωρήσεις και αφίξεις παικτών.

Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα και ο Απόλλων Σμύρνης είχαν τον πιο μικρό αριθμό παικτών, από 25. Οι ίδιες ομάδες χρησιμοποίησαν μόλις 22 παίκτες στην αρχική τους ενδεκάδα.

Από τα σπάνια γεγονότα στην ιστορία του πρωταθλήματος είναι η μοιρασιά των συμμετοχών στους τρεις τερματοφύλακες του Άρη. Ο Μάριος Σιαμπάνης και ο Ζακαρί Μπουσέ έπαιξαν από εννέα παιχνίδια, ενώ ο Χούλιαν Κουέστα σε οκτώ!”

Πόσους χρησιμοποίησε η κάθε ομάδα

39 παίκτες: Λαμία, ΑΕΛ

37 παίκτες: ΠΑΟΚ

33 παίκτες: Ολυμπιακός

32 παίκτες: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ

29 παίκτες: Άρης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός

28 αγώνες: Αστέρας Τρίπολης

27 παίκτες: Βόλος

25 παίκτες: ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης

Πόσοι έπαιξαν βασικοί σε κάθε ομάδα

35 παίκτες: Λαμία, ΑΕΛ

34 παίκτες: ΠΑΟΚ

31 παίκτες: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

28 παίκτες: ΑΕΚ, Παναιτωλικός

27 αγώνες: Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΟΦΗ

25 παίκτες: Άρης

23 παίκτες: Βόλος

22 παίκτες: ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης

To Top