ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άρης! Αυτή είναι η πρώτη ελληνική ομάδα στο τσάμπιονς λιγκ του τζούντο (photos)

Ελληνική εκπροσώπηση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του τζούντο στην Ευρώπη υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια με τους Ηλιάδη, Μουστόπουλο και Αζωίδη. Ποτέ όμως δεν υπήρξε ελληνική ομάδα. Ο Άρης θα είναι η πρώτη που το καταφέρνει καθώς το 2018 θα αγωνιστεί στο γκόλντεν λιγκ, που είναι το τσάμπιονς λιγκ του τζούντο.

Διαβάστε το αφιέρωμα του sportsfeed.gr με φωτογραφίες του Νίκου Ζιαγάκη:

Έχοντας τον Γιώργο Αζωίδη στη σύνθεση του που είναι πρωταθλητής Ευρώπης στα 73κ. και υποψήφιος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 (στην κατηγορία του ανίκητου Ιάπωνα Σόχεϊ Όνο), ο Άρης κατάφερε να κερδίσει το χάλκινο μετάλιο στο γιουρόπα λιγκ που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Βούπερταλ της Γερμανίας. Έχασε μόνο από την πανίσχυρη ρωσική ομάδα Έντελβαϊς.
Το 2018, ο Άρης προβιβάζεται λόγω του μεταλλίου στο γκόλντεν λιγκ και εκεί θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί κόντρα σε μεγαθήρια.
Εκτός από τον έμπειρο σε τόσο υψηλό επίπεδο, Γιώργο Αζωίδη στα 73κ. στην ομάδα του Άρη αγωνίζονται ακόμα οι Μάριος Παναγιώτου (66κ.), Δαβίδ Τσοκούρης (81κ.) Ουσανγκί Μαργκιάνι (90κ.) και Γιακίβ Κάμο (+90κ.) που ήταν αυτοί που ανέβηκαν στο βάθρο.
Για τον Αζωίδη, ο Άρης αποτελεί ένα διέξοδο καθώς στην ελληνική ομοσπονδία υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και ο ίδιος βρέθηκε για μεγάλο διάστημα εξαιτίας της διοικητικής αστάθειας εκτός αγώνων. Το αποτέλεσμα είναι να βρεθεί πολύ πίσω στο παγκόσμιο ranking (η πρόκριση στους Ολυμπιακούς γίνεται με κατάταξη) και να ξεκινήσει πάλι από την αρχή, προκειμένου να… προλάβει τους τζουντόκα που ο ίδιος κέρδιζε και τώρα αυτοί ανεβαίνουν στο βάθρο των γκραν σλαμ.

To Top