ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μοράντ ο τρίτος στην έξοδο, τι εξοικονομεί η ΚΑΕ από τις αποχωρήσεις των Αμερικανών

Ο Ντεμέτρις Μοράντ είναι οριστικά ο τρίτος ξένος του Άρη που αποχωρεί πριν καν βγει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, μετά τον Κουάμι Βον και τον Μπρεντ Πέτγουεϊ. 

Ο Αμερικανός σέντερ απολογήθηκε χθες στη διοίκηση για το πειθαρχικό παράπτωμά του στην Οστάνδη, που αποτέλεσε την βασική αιτία για την επικείμενη αποχώρησή του και πλέον οι δύο πλευρές συζητούν για τη λύση της συνεργασίας τους, επί της ουσίας να διευθετήσουν πώς θα καταβληθούν τα οφειλόμενα, ένα ποσό κάτω των 10.000 δολαρίων.

Ο Μοράντ δεν προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα ούτε χθες, δεν πρόκειται να παίξει φυσικά ούτε κόντρα στον Παναθηναϊκό και με αυτό τον τρόπο οι κίτρινοι βγάζουν από το μπάτζετ τους 24.000 δολάρια ανά μήνα από εδώ και πέρα, εφόσον λύσουν τα συμβόλαια των τριών Αμερικανών. Βέβαια, θα αποκτηθούν κάποιοι παίκτες, αλλά σαφώς με πολύ λιγότερα χρήματα.

Διοίκηση και τεχνική ηγεσία έχουν αντιληφθεί ότι δεν αντέχει ο Άρης το αρχικό μπάτζετ (+800.000 ευρώ) που δημιουργήθηκε και αποφάσισαν να το περικόψουν δραστικά. Δεν θα είναι έκπληξη αν ο Μοράντ δεν είναι ο τελευταίος που θα αποχωρήσει, ειδικά όσο οι ξένοι δεν αποδίδουν βάσει των απαιτήσεων και των προσδοκιών που υπάρχουν.

Γνώμονας πλέον δεν είναι μόνο η βελτίωση του ρόστερ, αλλά πρωτίστως η βιωσιμότητα της ΚΑΕ και η πρόθεση της διοίκησης να μην προσθέσει νέο “χρέος” στα ήδη υπάρχοντα.

To Top