Έβρος: Νεκρός πυροσβέστης – Συμμετείχε στη διάσωση μαθητών από σχολείο που πλημμύρισε (videos)

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών και δασκάλων του δημοτικού σχολείου στον οικισμό Απαλού, που πλημμύρισε από τις καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες πλήττουν από το πρωί τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Στην επιχείρηση για την ασφαλή απομάκρυνση των παιδιών και των εκπαιδευτικών από το πλημμυρισμένο κτίριο, συμμετείχαν στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική και εθελοντές.

Στη διάρκεια της επιχείρησης όμως, ένας 46χρονος, οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα που συμμετείχε στις προσπάθειες και «κόλλησε» στα νερά της βροχής, καθώς απομακρυνόταν, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά  και βρέθηκε νεκρός κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου «Δημόκριτος». Στο όχημα επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, οι οποίοι κατάφεραν και βγήκαν με ασφάλεια.

«Το μικρό πυροσβεστικό όχημα πέρασε από ένα μικρό ρέμα που υπερχείλισε και μπλόκαρε, με συνέπεια το μπροστινό τμήμα του να βυθιστεί στα νερά… Ο συνοδηγός κατάφερε να βγει, αλλά ο οδηγός παρασύρθηκε, βγήκε στην πλευρά του αεροδρομίου και εντοπίστηκε νεκρός. Ήταν άνω των 40 ετών».

Δύσκολη είναι η κατάσταση και κοντά στο Αεροδρόμιο της πόλης, σε πολλά σημεία όπου η ροή του νερού έχει περάσει πάνω από τον δρόμο με αποτέλεσμα να κλείσει το οδικό δίκτυο από Αλεξανδρούπολη – Φέρες και αντίστροφα.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες και στον δήμο Σουφλίου.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα πλήττουν οικισμούς και μέσα στην πόλη, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες του δήμου να επεμβαίνουν για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Σουφλίου, Δημήτρης Δαρούσης «η κατάσταση είναι δύσκολη μέσα στην πόλη, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, πιθανόν και επιχειρήσεις, έχουν μείνει χωρίς ρεύμα κάποια χωριά λόγω πτώσης στύλων της ΔΕΗ, ενώ στην περιοχή αναμένεται η έλευση και κλιμακίου της ΕΜΑΚ, για ενδεχόμενες επιχειρήσεις απεγκλωβισμών».

To Top