«Να ξυπνήσουν όλοι, ταφόπλακα χιλιάδες αθλητές αυτό που γίνεται με ΠΑΟΚ και Καυταντζόγλειο»

O Νίκος Χαλάτσης, τεχνικός διευθυντής του Αλέξανδρου Μακεδονίας, καταγγέλλει τον ορατό κίνδυνο στραγγαλισμού του στίβου στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παραχώρηση του Καυτανζόγλειο στον ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία στίβου στην Ελλάδα, με αθλήτρια που έχει ήδη εξασφαλίσει συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες. Οι άνθρωποι του νιώθουν ένα μεγάλο πρόβλημα να πλησιάζει, με την συμφωνία ΠΑΟΚ-Καυταντζογλείου με τους όρους που αυτή γίνεται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν χιλιάδες αθλητές…

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7:

Αρχικά ανέφερε:

Ακούμε ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει αποκλειστική χρήση του Καυταντζογλείου και ζητάει και το βοηθητικό για την Κ19. Αυτήν την στιγμή πάνω από 30 σωματεία κάνουν στίβο στο Καυτανζόγλειο, ενώ πάρα πολλά σωματεία κάνουν την φυσική τους κατάσταση εκεί. Πρόκειται για το μέλλον και την αθλητική ζωή της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να ξυπνήσει. Έχουν γυμναστεί στο Καυταντζόγλειο χιλιάδες παιδιά. Μπορεί να μην έχει κερδίσει ο καθένας από έναν πανελλήνιο αγώνα, αλλά κερδίζουν όλοι στοιχήματα ζωής. Δεν μπορεί για να εξυπηρετηθεί μια ΠΑΕ ή ένας επιχειρηματίας να κινδυνεύουν με αφανισμό χιλιάδες αθλητές στίβου! Αυτό σημαίνει το θάνατο του Στίβου της Θεσσαλονίκης. Σιγή ιχθύος από όλους!!! Κανείς δεν αντιδράει πλην του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Β.Ελλάδος.

Για το τι κινήσεις κάνουν εκείνοι:

Έχουμε ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις. Έχουμε ήδη επαφές με την Αθήνα και ελπίζουμε να ξυπνήσει η τοπική αυτοδιοίκηση και η περιφέρεια. Εμείς ζητάμε να μην διαταραχθεί η κανονικότητα του στίβου. Κάνουμε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε. Θα είναι μία ταφόπλακα για τον στίβο, θα είναι ο θάνατος του αθλητισμού, του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Χρόνια με τον Ηρακλή δεν έχει διαταραχθεί η κανονικότητα του στίβου.

Δεν θα πάμε σαν πρόβατα για σφαγή, θα αντιδράσουμε με όλες τις δυνάμεις μας και θα παλέψουμε όπως έχουμε μάθει να κάνουμε όλη μας την ζωή στο Στίβο. Περιμένουμε πειστικές απαντήσεις και ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Το Καυτανζόγλειο ήταν, είναι και θα είναι η καρδιά, το αίμα, το οξυγόνο και ο πνεύμονας για τον στίβο της πόλης μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να το αλλάξει αυτό.

Και παλιά στην Εθνική ομάδα στίβου κάναμε προπόνηση στο Καραϊσκάκη στην έδρα του Ολυμπιακού και του μεγάλου Εθνικού Πειραιά. Εμείς μπορούμε να κάνουμε προπόνηση κανονικά αρκεί να το θελήσουν η ΠΑΕ και η πολιτεία.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στίβος της Θεσσαλονίκης:

Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει κανένα δημοτικό στάδιο στίβου. Είναι μόνο το Εθνικό στάδιο. Είναι ίσως ο μόνος δήμος που δεν έχει ούτε ένα δημοτικό στάδιο στίβου.

To Top