Αθλητικό Νομοσχέδιο: Οι θέσεις των ΕΠΟ και Super League

Το αθλητικό Νομοσχέδιο συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και την Δευτέρα (11/11) εξέφρασαν τις θέσεις τους και οι ποδοσφαιρικοί φορείς.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Ο Βαγγέλης Γραμμένος σημείωσε ότι το νέο Νομοσχέδιο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά εξέφρασε την αντίθεσή του με τον περιορισμό στις θητείες & ενώ θεωρεί ότι παραβιάζεται και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. «Πρέπει τα φαινόμενα των χειραγωγημένων αγώνων να παταχθούν. Η τρέχουσα νομοθεσία είναι ημιτελής και το νομοσχέδιο αυτό κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Ο περιορισμός στις θητείες, όμως, κινείται εκτός ορίων της συνταγματικότητας, έστω και οριακά. Επίσης, η ΕΠΟ θα πρέπει εξαιρεθεί από τη διάταξη που αφορά το θέμα του ελέγχου της νομιμότητας των κανονισμών. Η FIFA δεν δέχεται παρεμβάσεις, ξέρετε πως λειτουργεί. Υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Αν η διάταξη δεν εξαιρέσει την ΕΠΟ, νομίζω ότι θα έρθει σε σύγκρουση με το αυτοδιοίκητο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Τοποθέτηση έκανε και ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης, ο οποίος τάχθηκε επίσης κατά της κατάργησης του μισθού του προέδρου της Ομοσπονδίας: «Προβλέπεται στο καταστατικό της ΕΠΟ ότι ο πρόεδρος μπορεί να λαμβάνει μισθό. Η ΕΠΟ δεν επιχορηγείται από το δημόσιο, δεν επιβαρύνεται κάποιος προϋπολογισμός. Αυτή η διάταξη πρέπει να απαλειφθεί γιατί δημιουργεί πρόβλημα».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου, είπε: «Είμαστε υπέρ της σύμβασης Macolin για τα χειραγωγημένα παιχνίδια. Έστω καθυστερημένα χαιρόμαστε που έρχεται να κυρωθεί. Σημαντικός και ο δειγματοληπτικός έλεγχος των εισιτηρίων. Είναι μια αφετηρία για να οικοδομήσουμε μια καλή φίλαθλη νοοτροπία και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Για την χρήση τεχνικών μέσων εικόνας και ήχου για τις πράξεις βίας, συμφωνούμε και θα βοηθήσει. Την ίδια πρακτική ακολουθεί και η UEFA στις διεθνείς διοργανώσεις. Είναι, όμως, σημαντικό να μην γίνει κατάχρηση αυτού του μέσου».
Στις διατάξεις που αφορούν τα στημένα ματς στάθηκε ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Super League 2 και Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος: «Πρέπει να παρθούν μέτρα άμεσα στο θέμα των χειραγωγημένων αγώνων που καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες μέσα από αυτό το κομμάτι προσπαθούν να βρουν βιωσιμότητα και αυτό καταστρέφει το άθλημα. Θα είμαστε δίπλα στον υπουργό σε οποιαδήποτε στήριξη και βοήθεια χρειαστεί».
To Top