ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Αμανίδης: “Συγκλόνισε το πρώτο τηλεφώνημα του πατέρα Σολομού μετά το έπος της Προύσας”!

Ο Νίκος Αμανίδης επί είκοσι χρόνια διευθυντής του ΑΣ Άρης και της μπασκετικής Αυτοκρατορίας, μίλησε με αφορμή το έπος της Προύσας πριν από 22 χρόνια, ομολογώντας ότι όλοι συγκλονίστηκαν στον σύλλογο, όταν το πρώτο τηλεφώνημα μετά τον θρίαμβο ήταν του πατέρα του ήρωα Σολωμού που δολοφονήθηκε στην Κύπρο!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για το Πρωτάθλημα των εφήβων

Είναι καλές μέρες αυτές. Πάνω στην ατυχία ππου είχαμε τώρα τελευταία στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

Για το Κύπελλο που κατέκτησε ο Άρης πριν 22 χρόνια στην Προύσα

Το πρώτο τηλεφώνημα ήταν από την Κύπρο, ο πατέρας του ήρωα Σολωμού. Ο άνθρωπος κλαίγοντας μου έλεγε τα συγχαρητήρια, μου έλεγε για τον Άρη…και τι δεν μου είπε. Εγώ νόμιζα στην αρχή ότι ήταν ο Ντίνος γιατί είχε ακουστεί ότι κάτι έγινε στο γήπεδο και έδειξε η τηλεόραση κάτι επεισόδια και φοβήθηκα. Το 1992 δεν είχα κινητό γι αυτό και ήμουν στο γραφείο. Μόλις του είπα ότι ήμουν στο γραφείο τύπου του ΑΣ Άρης δεν έχω λόγια… είχε μεγάλη λαχτάρα να χάνουν οι Τούρκοι.

Ο άνθρωπος χάρηκε τόσο πολύ την νίκη, περισσότερο κι από εμένα. Ο Αυτοκράτορας Άρης χάρισε τέτοιες στιγμές σε πολύ κόσμο, όχι μόνο στους Κύπριους.

Αν ο Άρης είναι η μοναδική που ομάδα που μπορεί να ενώση όλους τους Έλληνες

Την εποχή εκείνη που βρισκόμουν συνέχεια στην Αθήνα, από Δευτέρα έως Πέμπτη, την Πέμπτη η Αθήνα ήταν κλειστή. Δεν δούλευε τίποτα. Είχε ενώσει όλους τους Έλληνες. Πάντα αυτό γίνεται. Όλους τους Έλληνες του κάνει περήφανους ο Άρης.

Μια ευχή για τον σύλλογο

Η ευχή μου είναι οι Αρειανοί να έχουν κουράγιο και να προσπαθήσουμε να φέρουμε μικρά παιδιά γιατί εμείς μεγαλώσαμε.

To Top