Ανώτατο όριο οι 10.000 θεατές στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Μέχρι και 10.000 θεατές θα μπορούν να βρεθούν σε ένα στάδιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου. Στις κερκίδες των σταδίων θα βρεθούν μόνο κάτοικοι της Ιαπωνίας καθώς η διοργανώτρια χώρα έχει ανακοινώσει ότι, εξαιτίας της πανδημίας, δεν θα δεχτεί ξένους φίλαθλους.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη πριν από λίγη ώρα, σε κάθε αθλητικό χώρο θα επιτρέπεται να καλυφθεί μόνο το 50% της χωρητικότητας του αλλά ο αριθμός των φιλάθλων δεν θα υπερβαίνει τους 10.000 συνολικά.

Οι διοργανωτές όμως ενημέρωσαν ότι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότεροι περιορισμοί εάν θεσπιστούν έκτακτα μέτρα που θα έχουν ως στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

«Το όριο των θεατών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα οριστεί στο 50% της χωρητικότητας, έως και 10.000 άτομα στο ανώτατο όριο», αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αξιωματούχοι ιατρικών συλλόγων κλπ είχαν ζητήσει να μην υπάρξουν καθόλου θεατές στις κερκίδες. Η οριστική απόφαση ελήφθη ύστερα από συνάντηση εκπροσώπων της ιαπωνικής κυβέρνησης, της Οργανωτικής Επιτροπής, της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής και της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο.

To Top