ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αρκούδης (μέλος της ΕΕΑ): «Θα εξετάσουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες στον Άρη…»

Το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ηλίας Αρκούδης, μίλησε στην εφημερίδα Goal για την περίπτωση του Άρη.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

“Δύο είναι τα βασικά αντικείμενα στα οποία στάθηκε στην κουβέντα που είχαμε ο γνωστός οικονομολόγος. Το πρώτο ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία τελεσίδικη απόφαση για την στάση που θα κρατήσει η ΕΕΑ σε ό,τι αφορά τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ και το δεύτερο ότι τα μέλη της επιτροπής γνωρίζουν ότι σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Αρη, η άμεση ολοκλήρωση της εκκαθάρισης δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον σύλλογο, καθώς υπάρχουν εν εξελίξει δικαστικές διαμάχες με πρώην παράγοντες.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν. Αυτό που συζητήθηκε στην επιτροπή είναι ότι θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο να υποβιβάζεται μια ομάδα στη Γ΄ Εθνική και να σβήνει τα χρέη της χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση.

Υπήρχε μια εισήγηση από την κ. Μαρούπα, η οποία έκανε καλή δουλειά, όμως δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο, ούτε έχουμε λάβει καμία απόφαση. Θα σταθούμε σε πραγματικά δεδομένα και θα αντιμετωπίσουμε το θέμα. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί τέτοιο θέμα στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής.

Ο πρόεδρος της ΕΕΑ κ. Παπαλάκης είπε ότι θα πρέπει να εξετάσουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά, καθώς υπάρχουν νομικά θέματα. Δεν είναι δεδομένο ότι όποιος πάει στη Γ’ Εθνική θα παίρνει άδεια, ούτε βέβαια ότι όποιος δεν θα ολοκληρώσει την εκκαθάριση δεν θα παίρνει.

Το μέλος της επιτροπής, ο καθηγητής εμπορικού δικαίου Γιώργος Τριανταφυλλάκης , έκανε εισήγηση σύμφωνα με την οποία μπορεί να συσταθεί νέα ΠΑΕ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της προηγούμενης, αρκεί να παραιτηθεί ο Ερασιτέχνης από το 10% των μετοχών.

Από την άλλη ο κ. Μασγανάς, προϊστάμενος της διεύθυνσης ανωνύμων εταιρειών του υπουργείου Ανάπτυξης, μας πιέζει ιδιαίτερα με επιστολές να σταματήσουμε να δίνουμε πιστοποιητικά σε αυτούς που δεν έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση».

«Ιδιαίτερες οι συνθήκες»

Ο Ηλίας Αρκούδης, πάντως, ξεκαθάρισε ότι τα μέλη της ΕΕΑ γνωρίζουν ότι σε ό,τι αφορά το θέμα της ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης της ΠΑΕ Αρης, οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες: «Θα δούμε κατά περίπτωση κάθε υπόθεση και καταλαβαίνω ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία για τον Αρη και να ξέρετε ότι έχουμε και εμείς ευαισθησία για το συγκεκριμένο θέμα. Ξέρουμε ότι η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται όχι γιατί δεν θέλει ο εκκαθαριστής, αλλά έχουν προκύψει πολλά νομικά θέματα και αγωγές από πρώην παράγοντες.

Αν δεν ολοκληρωθούν τα νομικά αυτά θέματα, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε. Γι’ αυτό η απόφασή μας δεν θα είναι η ίδια για όλους, αλλά θα εξετάσουμε κάθε περίπτωση κατά νόμο. Είναι σοβαρό και λεπτό θέμα».

To Top