Αρχίζει αύριο η δίκη Τσοχατζόπουλου

Για πρώτη φορά θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος. Εν τω μεταξύ, νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως για τους επίμαχους λογαριασμούς του πρώην υπουργού. 


Όπως φαίνεται από τις έρευνες, οι μίζες που φέρεται να πήρε ο κ. Τσοχατζόπουλος από τα εξοπλιστικά προγράμματα, πηγαινοέρχονταν σε λογαριασμούς στο όνομα του, ακόμη και 6 μέρες πριν τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με στοιχεία της Morgan Stanley που επικαλείται η Real News, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν τη σύλληψη του πρώην υπουργού μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό στην Ελλάδα που ήταν στο όνομα του Νίκου Ζήγρα, 40.000 ευρώ από λογαριασμό της Ελβετίας. Από τον ίδιο λογαριασμό, μόνο τη διετία 2010- 2012 είχαν διακινηθεί συνολικά 850.000 ευρώ. O κ. Τσοχατζόπουλος συνελήφθη στις 11 Απριλίου του 2012.

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου ξεκινά η πρώτη δίκη του πρώην υπουργού που αφορά σε ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες για την περίοδο 2006- 2009.

Εντός των ημερών αναμένεται και το βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών με το οποίο θα καθορίζεται ποιοι και με ποιες κατηγορίες θα παραπεμφθούν για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Πηγή: news.gr

To Top