Βασιλειάδης: “Δεν με ενδιαφέρει πώς θα πέφτουν και πώς θα ανεβαίνουν”

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ Fm Πάτρας έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μέσω των οποίων έσπευσε να εκφράσει την δυσαρέσκεια του για την δημοσιοποίηση ποσών από τον πρόεδρο της Football League, έπειτα από συνάντησή, ενώ για πρώτη φορά αναφέρθηκε στην κόντρα με την ΕΠΟ, έπειτα από την απόφαση για αγώνες μπαράζ για μια θεση στη Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έχουμε κάνει μια πρόταση που υλοποιείται σιγά σιγά για μια νέα μορφή πρωταθλημάτων με κλειστά τηλεοπτικά συμβόλαια με κεντρική διαχείριση, με σοβαρούς και ασφυκτικούς όρους, γι΄ αυτούς που συμμετέχουν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Η επόμενη χρονιά θα είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά. Το θέμα είναι αυτή η χρονιά.

Αυτή τη χρονιά δίνουμε σε όλες τις ομάδες μια προοπτική για το μέλλον. Είναι μια μεταβατική χρονιά για την Β΄ Εθνική με δεδομένο ότι πέρα από τις τέσσερις ομάδες που θα έπεφταν έτσι και αλλιώς στην παρακάτω κατηγορία, δέκα ομάδες έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν την άνοδο σε μια κατηγορία που τους εξασφαλίζει οικονομική βιωσιμότητα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Προφανώς θα προσπαθήσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε να βρεθεί ένας τρόπος να υπάρχει μια τηλεοπτική κάλυψη για φέτος. Αλλά θα πρέπει κι αυτοί που συμμετέχουν να ξέρουν ότι είναι ανώνυμες εταιρείες και πρέπει να βρουν από μόνες τους έσοδα για να μπορέσουν να σταθούν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Κατά τη γνώμη μου το ίδιο το ποδόσφαιρο, εμείς θα βοηθήσουμε αν μας ζητηθεί, θα πρέπει να βάλει πολύ αυστηρούς όρους σε αυτούς που θα συμμετέχουν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Όρους οικονομικής βιωσιμότητας, εγκαταστάσεων και λοιπά. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά φέτος για τη δεύτερη εθνική, θέλω να είμαι ειλικρινής».

Για τη συνάντηση που είχε με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο και τον Κώστα Μπακαλάρο από την οποία προέκυψε το νούμερο των 3,6 εκατ. ευρώ:

«Κακώς ο κύριος Λεουτσάκος είχε δημοσιοποιήσει νούμερα. Κουβεντιάζαμε γενικά. Πώς θα βρούμε χορηγίες, πώς θα είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο και πού μπορεί να κυμανθεί. Είναι πράγματα που δεν μπορούμε να δεσμευτούμε. Ήταν μία κατ’ αρχήν συζήτηση και προϋπέθετε και τη βοήθεια και της Football League στην ανασύνταξη κατά την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δεν υπήρξε ιδιαίτερη βοήθεια για να είμαστε ειλικρινείς.

Στην προκήρυξη αναφέρομαι. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οι συζητήσεις για αναδιάρθρωση γίνονται εδώ και πάρα πολύ καιρό και εν γνώσει των περισσότερων ομάδων, αν όχι όλων της κατηγορίας. Εγώ ήμουν ανοικτός και ειλικρινής από την πρώτη στιγμή. Θέλουμε να σωθεί το πρωτάθλημα και θέλουμε να είναι δυνατό, γι’ αυτό και υπάρχει αυτό το σχέδιο.

Από εκεί και πέρα θα δούμε το επόμενο διάστημα τι θα μπορέσουμε να κάνουμε και τι όχι. Δεν μπορώ να είμαι πιο συγκεκριμένος. Και η ίδια η κατηγορία θα πρέπει να διαφυλάξει το προϊόν και το κύρος της με διάφορους τρόπους. Είναι από τα πιο προβληματικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη και αυτό θέλουμε να αλλάξουμε.

Για να υπάρξει βοήθεια θα πρέπει να υπάρξει και μία στοχοπροσήλωση και μία αποδεδειγμένη κίνηση ότι «θέλουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα».

– Την έχουν ριγμένη, πάντως την κατηγορία…

«Έχουν γίνει πολύ μεγάλα λάθη. Η δική μας πρόταση ήταν για έναν ενιαίο συνεταιρισμό. Και τα δικά μου περιθώρια παρέμβασης είναι περιορισμένα. Αυτά τα κομμάτια είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου. Και να θέλω να παρέμβω δεν μπορώ.

Έχουμε χρόνο να κουβεντιάσουμε. Έχουμε σχεδόν ένα μήνα μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση, αλλά θα πρέπει να ξέρει και ο καθένας τι να περιμένει. Μη μπερδεύουμε το μπόι μας με τη σκιά μας. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Όσο μπαίνουν κανόνες, τόσο λύνονται και τα δικά μας τα χέρια».

– Αν είναι δυσαρεστημένος με την απόφαση της ΕΠΟ για μπαράζ μεταξύ του 2ου της Football League και του 14ου της Super League:

«Δεν ενοχλήθηκα γι’ αυτό. Δεν με ενδιαφέρει πώς θα πέφτουν και πώς θα ανεβαίνουν. Αυτό είναι θέμα του ποδοσφαίρου να το λύσει. Εμένα με ενδιαφέρει να μην υπάρχουν παλινωδίες και αλλάζουν στάση όταν έχουμε συμφωνήσει πέντε πράγματα. Πολιτικά να το δούμε, στη Football League είναι οι περισσότερες επαρχιακές ομάδες. Δεν θέλω εγώ να ανέβουν περισσότερες επαρχιακές ομάδες και στη χρονιά των εκλογών;

Η ενόχλησή μου είναι για την έλλειψη σοβαρότητας από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Ξέρουμε στη Football League ποιοι θα συμμετάσχουν;».

To Top