ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Βράβευση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από την ΠΑΕ Αρης!

Σε μια σημαντική κίνηση προχωράει η ΠΑΕ Άρης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

“Ρισκάρουν τις ζωές τους για εμάς, αψηφώντας κάθε μορφής κινδύνους. Βρίσκονται πάντα στην «πρώτη γραμμή». Είναι οι ήρωες της «διπλανής πόρτας»…

Βρέθηκαν πρόσφατα στην Τουρκία, όταν επλήγη από τους φονικούς σεισμούς και πριν λίγες μέρες στα Τέμπη, σώζοντας συνανθρώπους μας από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Είναι οι ήρωες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και την Κυριακή θα βρίσκονται στο Κλεάνθης Βικελίδης καλεσμένοι της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Πριν από την έναρξη του ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ., η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα βραβεύσει τα μέλη της Ε.Ο.Δ. για την προσφορά τους στην ανθρωπότητα,  θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τους πει το δικό της «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

Ποια είναι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Με εθελοντική δράση από το 1978, η Ε.Ο.Δ. έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, 31 παραρτήματα και πάνω από 2.500 εθελοντές σε όλη την Ελλάδα.

Η Ε.Ο.Δ. έχει συνεργαστεί με πολλούς εκ των μεγαλύτερων ανθρωπιστικών οργανισμών παγκοσμίως (INSARAG, OCHA, ECHO).

Είναι η μόνη ελληνική οργάνωση που είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορεινής Διάσωσης (ICAR) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης (I.M.R.F.).

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης τιμήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ με το βραβείο NANSEN, που αποτελεί την ύψιστη διάκριση της Ύπατης Αρμοστείας και από το Ίδρυμα Harmony με το βραβείο κοινωνικής δικαιοσύνης «Μητέρα Τερέζα».

Αποστολή της είναι η παροχή βοήθειας σε όσους αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη ζωή τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Όπως ανταποκρίθηκε άμεσα -και- στις πρόσφατες εκκλήσεις για βοήθεια. Πρώτα στο σεισμό στην Τουρκία, όπου οι εθελοντές κατάφεραν και απεγκλώβισαν τρεις ανθρώπους μέσα από τα συντρίμμια σε συνεργασία με τις Τουρκικές αρχές. Έπειτα με παρουσία του οργανισμού στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα κλιμάκια της Ε.Ο.Δ. βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη, προσφέροντας τις υπηρεσίες και τον εξοπλισμό τους στο δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ.

Ως ΠΑΕ ΑΡΗΣ νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους της Ε.Ο.Δ. για το έργο τους και την προσφορά τους. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε….

 

To Top