Γιαννάκης εφ΄ όλης της ύλης

Ανέτοιμη για το ματς με τη Σερβία εμφανίστηκε η Εθνική, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, που πάντως δεν χάνει την πίστη του για κάτι καλό στο μέλλον από το ελληνικό συγκρότημα. 

Η απαιτούμενη πνευματική συμπεριφορά έλειψε από την Εθνική και ήρθε ο αποκλεισμός από τη Σερβία στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη Real News.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ πάντως χαρακτήρισε αξιόλογη την προσπάθεια της ομάδας και αισιοδοξεί για το μέλλον. Τι λέει για τις απουσίες, τον Κουφό, τον Κατσικάρη, τους επικριτές της Εθνικής, αλλά και το φλερτ του με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά, ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε για: 

-το αν περίμενε τον αποκλεισμό της Εθνικής μετά το 5/5: «Στη διάρκεια της πρώτης φάσης η ομάδα έδειχνε ωραία εικόνα, αλλά νομίζω ότι δεν αντιμετώπισε αντιπάλους υψηλού επιπέδου, ομάδες δηλαδή που είναι σε θέση να παίζουν εξίσου δυνατά και στην άμυνα και στην επίθεση».

-το αν υποτιμήθηκε η Σερβία ή υπερεκτιμήθηκε η Εθνική: «Και τα δύο, πιστεύω. Όμως, το κυριότερο είναι ότι δεν ήμασταν 100% έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι, κάτι άλλωστε που συμβαίνει τα τελευταία 4-5 χρόνια σε νοκ άουτ αγώνες. Είμαστε ομάδα με προσόντα, ταλέντο, ωστόσο χάνουμε στις λεπτομέρειες. Δεν εμφανιζόμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δυνατό ματς και με την απαιτούμενη πνευματική συμπεριφορά».

-το αν η ευθύνη βαραίνει περισσότερο παίκτες ή προπονητή: «Στους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά πρέπει να είμαστε μαζί τους, πλάι τους. Ειδικά σ’ αυτή την ομάδα που, το ξαναλέω, παρουσίασε ωραία εικόνα και τη χαρήκαμε όλοι. Ήθελαν να μας ευχαριστήσουν και αυτό φαινόταν. Από εκεί και πέρα, οι ίδιοι θα βρουν τις λεπτομέρειες για να γίνουν καλύτεροι και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Να παίζουμε πιο δυνατά και υπομονετικά, κυρίως στην άμυνα, κάτι που δημιουργεί ηρεμία. Οι ομάδες με ποιότητα παίρνουν δύναμη από την άμυνα, ακόμη και την ημέρα που δεν μπαίνουν τα σουτ».

-το αν στοίχισαν οι απουσίες: «Οπωσδήποτε, μονάδες όπως ο Σπανούλης, ο Σχορτσανίτης, ο Κουφός, μπορούν να προσφέρουν, υλικό υπάρχει».

-την άρνηση του Κουφού: «Όποιο παιδί δεν θέλει, του δίνουμε να καταλάβει πως δεν κάνει το σωστό. Όταν σε καλεί η Εθνική, οφείλεις να δίνεις το ‘παρών’, τρέχοντας, που λέει ο λόγος».

-το αν έχει μέλλον αυτή η Εθνική: «Φυσικά και όλοι είμαστε κοντά τους. Με περισσότερη δουλειά στις λεπτομέρειες, τα παιδιά που την αποτελούν αλλά και τα άλλα που έρχονται μπορούν να βοηθήσουν».

-την κριτική που δέχτηκε η Εθνική: «Αποτελεί χαρακτηριστικό του Έλληνα. Την έχω βιώσει ακόμη και σε επιτυχίες. Ήταν καλό που ξεκινήσαμε με ηρεμία, όμως οι νίκες γεννούν προσδοκίες, θα πω πάλι ότι όλα χρειάζονται δουλειά. Ως χώρα έχουμε μάθει σε υψηλό επίπεδο στο άθλημα και νομίζω πως θα επιστρέψουμε στις επιτυχίες».

-το μέλλον του Κατσικάρη: «Εξαρτάται από εκείνον, από τους ανθρώπους που συνεργάζεται και την ομοσπονδία. Λέω, όμως, ότι έκανε προσπάθεια να δώσει χαρά στον κόσμο και αυτό δεν είναι λίγο».

-το αν βρέθηκε ο ίδιος κοντά στην ΑΕΚ: «Όχι, βολιδοσκόπηση υπήρξε, αλλά πρώτα έπρεπε να λύσει τα προβλήματα που έχει, κάτι που το εύχομαι».

To Top