Η κατ’ οίκον κλινική του Σουμάχερ

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό 15 ατόμων είναι στο πλευρό του Μίχαελ Σουμάχερ, που πλέον συνεχίζει την αποκατάσταση από το σοβαρό ατύχημα που είχε στο σπίτι του στη Γενεύη.

Ο Μίχαελ Σουμάχερ εδώ και λίγες μέρες απολαμβάνει την οικογενειακή θαλπωρή. Οι γιατροί έκριναν πως υπάρχουν οι συνθήκες να μεταβεί στην οικία του, υπό την απαραίτητη παρακολούθηση, και να συνεχίσει εκεί τον μακρύ και δύσκολο δρόμο της όσο το δυνατόν καλύτερης αποκατάστασης μετά τις σοβαρές βλάβες που του προκάλεσε το ατύχημα που είχε στα τέλη του 2013 κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Ο 45χρονος θρύλος της Formula 1 έχει στο πλευρό του στη βίλα του στο Γκλαντ της Ελβετίας τη σύζυγό του Κορίνα και τα δυο τους παιδιά. Αλλά δεν είναι… μόνοι. Κι αυτό γιατί έχει την υποστήριξη ενός προσωπικού 15 ανθρώπων, γιατρών, νοσηλευτών, βοηθών, φυσιοθεραπευτών και άλλων, που του παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και περίθαλψη, σε συνδυασμό με τα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί στην οικία του. Η οικονομική άνεση του «Σούμι», που κέρδισε πολλά χρήματα στην καριέρα του στη Formula 1, επιτρέπει να έχει δημιουργηθεί επί της ουσίας μια μικρή κλινική μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ειδικοί αναφέρουν πως για ασθενείς με βαριά εγκεφαλικά τραύματα η παραμονή τους σε ένα οικείο περιβάλλον κοντά σε αγαπημένα τους πρόσωπα βοηθά στην αποκατάστασή τους σε μεγαλύτερο βαθμό συγκριτικά με την παραμονή τους σε κάποιο «ψυχρό» νοσοκομείο.

πηγή: sportfm.gr

To Top