ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γουίβερ: “Το μπάσκετ δεν σταματά ποτέ, να μείνουμε ενωμένοι”

Ο Κάιλ Γουίβερ έχει παίξει στην έδρα της Ζιέλονα Γκόρα, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να φύγει με το “διπλό” από εκεί και ανέλυσε τον αγώνα στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

Ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε αρχικά πως “παίζουν πολύ καλά στην έδρα τους και προσπαθούν πάντα να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που έχουν. Είναι μια ομάδα που έχει τον ίδιο κορμό τα τελευταία χρόνια και γνωρίζει πολύ καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να βρουν το ρυθμό τους, γιατί “χτίζουν” πάνω σ’ αυτό και αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση”.

Για την ανάγκη του “διπλού” είπε ότι “το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις στο γήπεδο σου, όμως αν καταφέρουμε να πάρουμε νίκες μακριά από την έδρα μας, θα αυξήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι και με μεγαλύτερη συγκέντρωση, όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας. Αυτό θα μας βοηθήσει να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε”.

Οδηγός για τον Άρη θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τον Γουίβερ ο πρώτος αγώνς των δύο ομάδων στο Παλέ: “Θα πρέπει να παίξουμε δυνατή άμυνα και να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους, κάτι που πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό, στην πρώτη αναμέτρηση. Προφανώς έχουν αλλάξει αρκετά ειδικά στην ομάδα μας, σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου, αλλά θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μείνουμε ενωμένοι”.

Ο Γουίβερ κατέληξε υπογραμμίζοντας πως “πρέπει να παίξουμε. Το μπάσκετ δεν σταματά ποτέ. Τα παιχνίδια διαδέχονται το ένα το άλλο σε μικρό χρονικό διάστημα. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και αποτελεί μια νέα πρόκληση για όλους μας. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, καλά προετοιμασμένοι και να παλέψουμε, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό”.

To Top