ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Δεύτερος παίκτης του Άρη στο Hall Of Fame της FIBA!

Μετά τον μοναδικό Νίκο Γκάλη, άλλος ένας παίκτης του Άρη θα έχει την τιμή να εισαχθεί στο Hall Of Fame της FIBA!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η Διεθνής Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις προσωπικότητες του παγκοσμίου μπάσκετ που θα εισαχθούν στο δικό της Hall Of Fame και ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, ο θρύλος του μπάσκετ στο Πουέρτο Ρίκο.

Ο Ορτίθ υπήρξε βασικός πρωταγωνιστής της κατάκτησης του Κυπέλλου Κόρατς για τον Άρη το 1997, ήταν από τους “πυλώνες” του έπους της Προύσας και έχει γράψει το όνομά του φαρδιά πλατιά στην σπουδαία ευρωπαϊκή ιστορία του Άρη.

Με την Εθνική ομάδα του Πουέρτο Ρίκο αγωνίστηκε τέσσερις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τέσσερις φορές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Η ομοσπονδία μπάσκετ του Πουέρτο Ρίκο έχει αποσύρει τη φανέλα με το Νο 4, που φορούσε ο πρώην σέντερ του Άρη.

Με την παρουσία του Ορτίθ στο Hall Of Fame της FIBA ο Άρης έχει δύο παίκτες στο Μουσείο Μπάσκετ της Διεθνούς Ομοσπονδίας, κάτι που αναδεικνύει και την μπασκετική οντότητα των κίτρινων στο παγκόσμιο στερέωμα.

Εκτός του Ορτίθ στην κλάση 2019, που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 30 Αυγούστου στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, θα εισαχθούν οι παίκτες Αλόνζο Μούρνινγκ, Φαμπρίτσιο Ομπέρτο, Γίρι Ζίντεκ, Μόχσεν Μέντχατ Ουάρντα, Ατάνας Γκολομέεφ, Μάργκο Ντίντεκ, Τζάνεθ Αρθάιν και οι προπονητές Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, Νατάλια Χεϊκοβα και Μου Ζουγιούν.

To Top