ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διακοφώτης: “Το έγγραφο της FIFA… χάθηκε, δεν το γνώριζε ούτε ο Γραμμένος, πλήρης ο φάκελος του Άρη”!

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της επιτροπής έκδοσης δελτίων, Παναγιώτης Διακοφώτης μίλησε για τα γκρίζα σημεία που προέκυψε με τον ban της FIFA, το δελτίο του Ντουρμισάι και τις ευθύνες που αναζητούνται πλέον στην Ομοσπονδία.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά ανέφερε:

Είναι κάτι που αφορά εσωτερικά την λειτουργία της ομοσπονδίας. Απλά το τμήμα δελτίων δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση της FIFA με αποτέλεσμα να εκδοθεί το δελτίο του Ντουρμισάι. Περιμέναμε τις αποφάσεις και από εκεί και πέρα ήρθε αυτό το πρόστιμο που ήρθε πρόσφατα. Ζητήσαμε να υπάρχει ενημέρωση και στην πορεία της συζήτησης προτάθηκε να υπάρχει μία επιτροπή για να φανεί το ποιοι ευθύνονται για την μη έκδοση του δελτίου.

Για την διαδικασία για να εκδοθεί ένα δελτίο:

Κάθε σωματείο και κάθε ΠΑΕ καταθέτει έναν φάκελο που καταθέτει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, περνάει από την επιτροπή και εκ των υστέρων όλα τα δελτία που καταθέτει εγκρίνονται από την επιτροπή.

Ο φάκελος του Άρη ήταν πλήρης, αλλά δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε αυτή η απαγόρευση. Ούτε στο ίδιο το σωματείο της ένωσης μου δεν θα έβγαζα δελτίο αν γνώριζα τι συμβαίνει.

Ενώ συνέχισε:

Ούτε ο Γραμμένος δεν γνώριζε για την απαγόρευση, για αυτό πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τους υπαλλήλους, τις επιτροπές και από όσους όλους εμπλέκονται. Μάλιστα όταν έμαθε το τι συμβαίνει έπεσε από τα σύννεφα.

Για το ότι η FIFA τήρησε διαφορετική στάση σε σχέση με άλλες υποθέσεις:

Και παλαιότερα και τώρα η ομοσπονδία είχε την τακτική ότι αφορά τις παλιές ΠΑΕ. Φαντάζομαι ότι κάτι έχει αλλάξει, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω τι άλλαξε και πάρθηκε η απόφαση αυτή. Αλλά αυτό που μας έκανε εντύπωση εμάς είναι ότι υπάρχει μία ποινή για το ΤΑΠ Φωστήρα. Μιλάει γα το 2006 που ανέβηκε Γ’ Εθνική, και μας παραξενεύει να έρχεται απόφαση μετά από 14 χρόνια. Φαντάζομαι ότι με την εξέλιξη που θα έχει η προσφυγή του Άρη θα λυθούν όλα αυτά τα θέματα.

Για το πρόστιμο που ήρθε:

Ήρθε ένα πρόστιμο που κακώς φτάσαμε στο σημείο αυτό. Θα μπορούσαμε αν γνωρίζαμε να στείλουμε στην FIFA, να ρωτήσουμε τι γίνεται και να κάνει και ο Άρης τις δικές του ενέργειες.

Για το ποιος ευθύνεται:

Λογικά κάποιος υπάλληλος ευθύνεται και ίσως να έχει κάποια εξήγηση. Φαντάζομαι ότι αυτά θα διερευνηθούν όλα αυτά. Φαντάζομαι ότι κάθε υπάλληλος δεν θέλει να παίρνει μόνος του τις ευθύνες. Μπορεί φυσικά να υπήρχε και αμέλεια.

Για το διαιτητικό:

Ούτε μπορώ να κρίνω αποφάσεις του διαιτητικού ούτε με αφορούν. Μας ήρθε η απάντηση και ανακαλέσαμε το δελτίο μετά και από διευκρινιστική επιστολή προς την FIFA

To Top